Ehkäpä Jeesus kutsuu meitä avaamaan silmämme, näkemään kaiken sen hyvän...

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Kalliimpi aina parempi?

12.12.2014
| Veli-Martin Hästbacka

Näen ympärilläni paljon kirjoja, joitakin ihmisiä ja kuulen piippausta lainaustiskiltä. Puheensorina ja kääntyvien sivujen äänet täyttävät tyhjyyttä silloin tällöin.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Tiesitkö, mitä kaikkea kirkko tekee?

4.12.2014
| Taina Lamminen

Avioliittolakikeskustelu on koskettanut monia. Kirkosta erovyöryä on silti vaikea ymmärtää. Tilanne vaikuttaa "facebook-peliltä", jossa painetaan TYKKÄÄ / EI TYKKÄÄ -nappia tykkäämisten mukaan. Viime kädessä kärsivät ne, joita kirkko haluaa auttaa: kaikkein vaikeimmassa asemassa olevat. Usko ei ole "vain uskomista", vaan ennen kaikkea välittämistä, teoilla rakastamista!
Kuulen kysymyksiä, miksi kirkko ei kerro, mitä hyvää se tekee. Tässä kerron jotain.

Festareita ja kiinalaisia naamareita

20.11.2014
| Veli-Martin Hästbacka

Olin viime viikonloppuna Maata Näkyvissä -festareilla Turussa. Lähdin mukaan, koska pidän gospelmusiikista ja tapahtumaan sisältyi  musiikin lisäksi paljon muuta: workshoppeja, messuja, sanajumalanpalveluksia, kojuja... ja tietenkin myös opettavaisia ja ideoita antavia "pisteitä", kuten esimerkiksi teltta, jossa kerrottiin elämästä eri puolilla maailmaa. Mukana oli myös paljon kavereita ja tuttuja eri seurakunnista.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Rahkosessa joka keskiviikko - minä ainakin

6.11.2014
| Veli-Martin Hästbacka

Jo keväällä minulla pyöri mielessä, että täällä Ullavan syrjäisessä päässä tarvitaan vapaa-ajan toimintaa varhaisnuorille ja että haluaisin olla mukana toteuttamassa sitä. Toimintaa löytyy jo jonkin verran, mutta eihän sitä voi periaatteessa liikaakaan olla. Ajattelin, että voisin olla kehittämässä jo varhaista seurakuntakasvatusta, koska mielestäni lasten on hyvä tietää mahdollisuuksistaan seurakunnassa ja opetella seurakunnan elämää kerhon kautta.

Facebookiin tuli sitten linkki, jonka takaa löytyi ilmoitus "Haetaan kerhonohjaajia Kaustisen ja Ullavan seurakuntaan". Ilmoitin yhteyshenkilölle, että haluan tähän tehtävään, ja sain tämän paikan.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Sydämen projekti - Varhaisnuorten yllätys

6.10.2014
| Minna Varila

Keväällä istuimme lastenohjaajien Katjan ja Eilan kanssa saman pöydän ääreen suunnittelemaan kesän varhaisnuortenleirejä. Mietimme, mitä aiheita leirit pitäisivät sisällään ja millaista työskentelyä, askartelua ja muuta sellaista järjestäisimme.

Viestinnän vinkkeli - Lauluaarteita ammennettaviksi

19.9.2014
| Aune-Inkeri Björkström

Minkä hengellisen laulun sinä opit ensimmäisenä?
Minun lapsuudenkodissani laulettiin iltavirtenä ensimmäinen säkeistö Siionin virrestä Tuon tästä päivästä kiitoksen Sulle. Isä aloitti bassoäänellään mollivoittoisen virren, jossa syntinen ihminen on pienellä paikalla Jumalansa edessä, illasta iltaan anteeksiantamusta anoen.

Sydämen projekti - poikakoti

15.8.2014

Papin loistava idea

Auto kääntyy kaupungin vilkkailta kaduilta syrjäisemmälle sivutielle. Kuoppainen ja loskainen tie vie mäkeä ylös. Molemmin puolen katua on autoja parkissa, ja kuoppia väestellessä kuskin täytyy olla tarkkana, ettei pimeässä kolhi niitä. Tien varressa on vieri vieressä taloja, joiden valot ovat auton valojen lisäksi ainoat tällä tiellä. Kello on jo noin yhdeksän illalla, mutta silti olemme menossa kyläilemään. Koulukodille.

Viestinnän vinkkeli - Äidinkieli tulee kohti

3.7.2014
| Aune-Inkeri Björkström

Mikään ei ole niin vanha kuin eilisen Hesari. Sanonta tuli mieleeni, kun olen heinäkuun hiljaisina päivinä selannut työpöydälle kertyneitä vanhoja sanomalehtiä, tosin lähinnä paikallisia. Silmien ohitse on vilahdellut kauppojen tarjouksia, työpaikkailmoituksia, mainoksia, urheiluselostuksia - kaikki vanhentuneita.

Sydämen projekti - koteja

13.6.2014

Kuin kotona

Kun laskeuduimme Iasin kaupunkiin, oli ystäväni erään ystävänsä kanssa meitä vastassa. Tuli mieleeni, että maassa varmaan oli tärkeää olla vastaanottokomitea paikalla ja se tuntui todella mukavalta.

Sydämen projekti - Romania-projektin synty

16.5.2014

Rakkaus Romaniaan

Katsellessani nyt kuvia Romanian matkalta ja nähdessäni tuttuja hymyileviä kasvoja omillekin kasvoilleni nousee hymy. Samassa muistan romanialaisen ystäväni sedän yritykset kommunikoida romaniaksi kanssamme, kun ainoat osaamansa sanat englanniksi olivat "I love you, I love you!" Silläkin pärjättiin. Eikä hänen eikä kenenkään muunkaan olisi siellä edes tarvinnut osata sanoa noita sanoja meille ymmärrettävällä kielellä. Rakkaus meitä kohtaan paistoi jokaisesta hetkestä.