Kuka nukkuu, kenen tulisi valvoa?

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Yhteisvastuu 2014: Guatemala - monien puiden maa

4.2.2014
| Camilla Honkala

Väli-Amerikassa Atlantin ja Tyynenmeren välissä sijaitsee Guatemala. Maan nimi tarkoittaa monien puiden maata. Suomalaisessa sielunmaisemassa voin tuntea yhteyttä tuohon kaukaiseen kansaan, kun tiedän, että sielläkin eletään metsien keskellä.
Miksi olisin  kiinnostunut yhtäkkiä maasta, jossa en ole vieraillut?

Viestinnän vinkkeli - Siunattu kirkkovuosi

28.11.2013
| Aune-Inkeri Björkström

Taas on yksi vuosi vierähtänyt. Kirkkovuosi nimittäin.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Mitä jälkeemme jää?

2.11.2013
| Aune-Inkeri Björkström

Pysähdyn usein lehtiä lukiessani kuolinuutisten kohdalle. Jos vainajan syntymävuosi on sama kuin omani tai tunsin hänet ainakin nimeltä, kuolema säpsähdyttää ja järkyttää - se tulee paljon lähemmäksi kuin jonkun tuntemattoman poismeno.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Tankar bland orgelpipor, vällbräden och abstrakter

20.9.2013
| Kristina Klingenberg

Under den senaste veckorna, i drygt en månads tid har jag tillsammans med min kollega Christian och kantorerna Ritva, Tuula, Tuomo och Janne samt min man Bo-Göran och grannen Jens och ett flertal andra hjälpsamma mänskor fått vara med och ta fram två historiskt gamla orglar - dvs båda är från 1800-talet och hisnande dryga 130 år gamla.

Minä näen sinut - Katajaista

28.8.2013
| Aila Viiperi

Leiripäivän aikana eräässä ohjelmaosiossa mietimme vastausta kysymykseen "Mikä on lempipuusi?" Koivu, pihlaja, kuusi ja mänty saivat suosiota eniten.  Olin tuossa joukossa ainut, jonka lempipuu on kataja.  Aiheeseen johdatellut  työntekijä jatkoi:  "Olet sellainen kuin sielunpuusi", ja hän luki, mitä suosikkipuumme kertoo meistä.

Keskiaikapäivät 2015 - Syyskuun seitsemäntenä Kirkonmäellä tavataan

28.8.2013
| Martti T. Nykänen

Olen löytänyt uuden harrastuksen. En oikein tiedä, voinko tässä yhteydessä - siis tätä harrastusta kuvatessa - käyttää yksikkömuotoa. Minusta nimittäin tuntuu siltä, että tämä harrastus leviää koko elämään ja kaikkeen, mitä tekee.

Minä näen sinut - Valmisteluja

28.7.2013
| Aila Viiperi

Kesäaika on erilaisten perhejuhlien aikaa.  Olen saanut olla järjestämässä yhdessä sisarusteni kanssa sekä merkkipäivä- että rippijuhlaa. Juhlat olivat eriluonteisia, mutta valmisteluiden osalta niissä löytyi runsaasti yhteneväisyyksiä. Vaikka laadimme suunnitelmia hyvissä ajoin, juhlia edeltävät päivät muodostuivat kiireisiksi. Joitakin valmistelutehtävistä ei vain voinut tehdä aikaisemmin.

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Fågelsång dagen lång

20.6.2013
| Kristina Klingenberg

Den ena fågelkonserten avlöser den andra. Det är sång dagen lång även om fågelsången är intensivast på morgnarna. Det låter bra fast det är lockrop eller varningsläten. Fågelkännare hör skillnaderna och nyanser sådär som vi mänskor uppfattar sång och musik.

Oväntad hjälp

17.6.2013
| Kristina Klingenberg

I maj var vi med Karleby svenska församlings barnkör i Europaparken i Rust och Rothenburg ob der Tauber i Tyskland. I den medeltida staden Rothenburg sjöng vi i Heilig Geist-Kirche.

101 pullaa

6.6.2013
| Risto Juntunen

Tekstiviesti on ilmoittanut pari päivää sitten, että tarvittaisiin päivystäjiä lentopallon mestaruussarjan loppuotteluun. Ottelupäivän koittaessa päivystyspuku päälle ja ajamaan kohti jäähallia, jossa pelit finaaleissa poikkeuksellisesti pelataan. On kysymys harrastuksesta, joka on jatkunut yli 33 vuotta.