Päihde- ja kriminaalityö

Päihde-, kriminaalityö ja katulähetys

Seurakuntayhtymän päihde-, kriminaalityö ja katulähetys on erityisdiakoniaa, joka kohtaa, tukee, auttaa ja ohjaa kodittomia, päihteiden kierteisiin joutuneita ja heidän läheisiään sekä vankilasta vapautuvia ja heidän läheisiään. Tarvittaessa työntekijä tekee kotikäyntejä. Työmuoto tarjoaa yhteisöllisyyttä ja on helposti saavutettavaa. Henkilökohtaiset kohtaamiset toteuttavat rakkauden ja armon todeksi tulemisen periaatteita.

Hengellisen ja henkisen tuen lisäksi voidaan tarpeen mukaan tukea antaa myös taloudellisesti. Toiminta on luottamuksellista ja maksutonta. Yhteistyötä tehdään kaikkien Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien diakoniatyön sekä alueen järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Diakoniavastaanotoilta saat apua ja tukea arjessa selviämiseen, ilman ajanvarausta.

Toimintaa keväällä 2018

Kokkolassa
Me naiset
joka toinen keskiviikkoisin klo 12-13.30
Seurakuntakeskuksen Mikaelsalin Fållan, Läntinen kirkkokatu 17

• Vertaistukiryhmä naisille, jotka tuntevat tarvitsevansa tukea ja keinoja arjen hallintaan.
Porinatupa
torstaisin klo 13-15 ja
maanantaisin klo 16-18
Backstage, Torikatu 35

• Olohuone-kahvila, jossa on mahdollisuus keskustella diakoniatyöntekijän kanssa sekä viettää aikaa yhdessä jutellen ja pelaten.

Kälviällä

Ahaa-ryhmä
Perjantaisin kerran kuukaudessa klo 17-18.30 (seuraa ilmoittelua)
Lähimmäisen kamari, Kälviäntie 22

Ullavassa

Miesten piiri
Joka toinen torstai klo 10-12
Ullavan seurakuntakoti

Muuta toimintaa
Hengellisten laulujen karaokeillat
joka kuukauden toinen maanantai klo 18-20
Sanan ja rukouksen ilta
23.4. klo 18-19.30
Backstage, Torikatu 35

Kävelijä

"Kuka kanssani kulkisi,
kun polku kiviseksi muuttuu.
Kuka käteeni tarttuisi,
kun itse enää en jaksaisi.
Kuka anteeksi antaisi,
kun synti taakaksi muuttuu.
Kuka vielä rakastaisi,
kun muut pimeyteen hylkäisi."

- Jouni Haapoja -