VALTAKUNNALLISET KATULÄHETYSPÄIVÄT 10.-12.8. KOKKOLASSA

Valtakunnalliset Katulähetyspäivät
10.-12.8. Kokkolassa

Kokkolassa vietetään elokuussa 2018 valtakunnallisia Katulähetyspäiviä. Kokkolan suomalainen seurakunta järjestää päivät yhteistyössä Suomen Katulähetysliitto ry:n kanssa. Millaisesta työstä Katulähetyksessä on kyse?

Suomen Katulähetysliiton sivuilla työtä kuvataan seuraavasti: Katulähetystyö on diakonian perusteista lähtevää, vapaaehtoisuuteen perustuvaa päihde- ja kriminaalityötä. Keskeistä työssä on evankeliumin jakaminen sekä sanoin että teoin ja sitä kautta ihmisarvon ja inhimillisyyden säilyttäminen, joskus hyvinkin vaikeista, ulkoisista olosuhteista huolimatta.

Katulähetysliitto puolestaan tukee jäsenseurakuntiensa ja -yhdistystensä vapaaehtoista katulähetys-, vankila- ja erityisdiakoniatyötä, erityisesti päihde-, kriminaaliongelmaisten ja asunnottomien auttamiseksi sekä antaa koulutuksellista tukea työntekijöille.

Työtä siis tehdään eri seurakuntien ja yhdistysten kautta, niin vapaaehtois- kuin työntekijävoimin ja Katulähetysliiton jäsenistö koostuu niin ikään seurakunnista ja yhdistyksistä. Työn keskiössä on vahvasti lähimmäisenrakkaus: ihminen kohdataan rakkaudesta käsin ja aineellinen ja hengellinen tuki kulkevat rintarinnan. Katulähetystyössä ollaan Kristuksen käsinä ja jalkoina maailmassa.

Katulähetysliitto järjestää vuosittain yhteistyössä jäsenseurakuntien ja –yhdistysten kanssa niin talvi- kuin kesäpäivätkin. Yhteiset päivät tarjoavat mahdollisuuden virkistäytymiseen ja verkostoitumiseen, kun katulähetystyössä toimivat työntekijät ja vapaaehtoiset kohtaavat - hengellistä antia unohtamatta. Katulähetyspäivillä kuullaan musiikkia ja opetusta, lauletaan, hiljennytään, tuodaan terveisiä omilta paikkakunnilta ja vietetään aikaa yhdessä.

Päivien ohjelma
Majoitus

Osallistumismaksu on 60 e/3 päivää tai 20 e/päivä (sisältää ohjelmat ja tarjoilut).
Katulähetyspäiville viimeistään ma 30.7.:

Prest Eini

Vs. päihdetyöntekijä
Kokkolan suomalainen seurakunta, Kokkolan seurakuntayhtymä

Marja Lampinen, Pentti Latvala, Anne Laine ja Ilkka Vasalampi kertovat Valtakunnallisista Katulähetyspäivistä Hetki kanssasi -ohjelmassa.

Kuuntele ohjelma