Viikon sana

Kääntyminen

Matteuksen evankeliumissa Jeesus moittii kovin sanoin kaupunkeja, joissa hän oli tehnyt useita voimatekoja. Jeesuksen moite kohdistuu siihen, kuinka mitkään voimateot eivät saa asukkaita kääntymään.
Mutta mitä se sellainen kääntyminen on? Arkielämässä se tarkoittaa yleensä suunnanmuutosta. Käännymme vasemmalle, oikealle tai kokonaan ympäri. Tällaiseen kääntymiseen liittyy yhtäältä uuteen suuntaan katselu ja toisaalta selän kääntäminen jollekin.

Jos Jeesus kutsuu meitä kääntymään, mihin suuntaan hän silloin haluaa elämäämme kuljettaa ja mille hän toivoo meidän kääntävän selkämme. Tätä voi olla hyvä joskus pysähtyä miettimään. Ehkä voimme miettiä myös sitä, millaisia voimatekoja me oikein odotamme. Käyköhän meillekin niin, että vaikka elämässämme on monenlaista Jumalan hyvyyttä ja siunausta, emme aina tunnista sitä?
Ehkäpä Jeesus kutsuu meitä avaamaan silmämme, näkemään kaiken sen hyvän, mitä Jumala meille lahjoittaa ja kääntymään sinne, minne Jumalan rakkaus meitä vie.

Emilia Teerikangas
Kokkolan suomalainen seurakunta

Sunnuntai 5.8.

Matteus 11:20-24

Jeesus alkoi soimata niitä kaupunkeja, joissa hän oli useimmat voimatekonsa tehnyt, siitä etteivät ne olleet tehneet parannusta:
”Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Betsaida! Jos teidän kaduillanne tehdyt voimateot olisi tehty Tyroksessa tai Sidonissa, niiden asukkaat olisivat jo aikoja sitten verhoutuneet säkkiin ja tuhkaan ja kääntyneet. Minä sanon teille: Tyros ja Sidon pääsevät tuomiopäivänä vähemmällä kuin te.
Entä sinä, Kapernaum, korotetaanko sinut muka taivaaseen? Alas sinut syöstään, alas tuonelaan saakka! Jos sinun kaduillasi tehdyt voimateot olisi tehty Sodomassa, se olisi pystyssä vielä tänäkin päivänä. Minä sanon: Sodoman maa pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin sinä.”