Äiti ja tyttäret konsertoivat 16.11.

Julkaistu: 10.11.2017

Foibessa laulavat Sievin seurakunnan kanttori Päivi Aho (kesk.) ja hänen viisi tytärtään: Laura Korkeakangas, Salla Korkeakangas, Elina Hankkila, Marita Härö ja Paula Korkeakangas.

Kälviällä konsertoiva sieviläinen Lauluyhtye Foibe syntyi halusta laulaa yhdessä. Ryhmä naisia, äiti ja tyttäret, oli jo muutaman kerran satunnaisesti esiintynyt, ja tuntui siltä, että sitä olisi intoa tehdä enemmänkin. Päätettiin antaa joukkueelle nimi, ja niin syntyi Lauluyhtye Foibe. Sana Foibe, joka on suomennos naisen nimestä Phoebe, tarkoittaa loistava, sädehtivä. Se tuntui sopivan yhtyeelle nimeksi.

Yhtyeessä laulavat Sievin kanttori Päivi Aho ja hänen viisi tytärtään: Laura Korkeakangas, Elina Hankkila, Salla Korkeakangas, Marita Härö ja Paula Korkeakangas.Musiikki on aina kuulunut perheen elämään, ja yhtyeestä jokainen on suorittanut musiikkiopintoja. Marita Härö opiskelee tällä hetkellä Centria-ammattikorkeakoulussa laulunopettajaksi.

Yhtyeen ohjelmisto koostuu suurimmaksi osaksi hengellisistä lauluista ja kansanlauluista, jotka ovat 2–5 -äänisiä naiskuorolauluja, tyyliltään laidasta laitaan. Sanomaltaan laulut tuovat kuulijoille, joskin myös esittäjille, toivon ja valon näkökulmaa. Yhtyeen laulutyyli on olemukseltaan keveähkö ja hengittävä, puhdas ja raikas.

Kälviän konsertissa Foibe esittää lauluja muun muassa Ilkka Kuusistolta, Mika Piipariselta sekä kansansävelmiä Suomesta, Ukrainasta, Etiopiasta ja Kiinasta, perinteisiä hengellisiä sävelmiä unohtamatta. Konsertin ohjelmistossa ovat esimerkiksi laulut Suojelusenkeli, Vanha virsi Taalainmaalta, Oi katso mikä aamu, Olkoon juhlamme loppumaton, On suuri sun rantas autius, Jos ei, Iltavirsi Mua siipeis suojaan kätke Tellu Turkan kauniina sovituksena, sekä konsertin nimeen liittyvä virsi Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan.

Foiben kirkkokonsertti
Suo toivon kynttilöiden loistaa to 16.11. klo 19