Yhteiskristillinen naistenilta 17.11.

Julkaistu: 10.11.2017

Sodan varjot puhuttelevat Kälviän naisia

Yhteiskristillinen naistenilta Kälviällä on koonnut jo muutaman vuoden ajan naisia yhteen yli seurakuntarajojen keskustelemaan heille tärkeistä asioista. Iltoja on järjestetty vuoroin Kälviän evankelis-luterilaisen seurakunnan ja Kälviän Helluntaiseurakunnan tiloissa.
Naistenilta saa kälviäläiset liikkeelle, kaikenikäisiä naisia on tilaisuuksissa ollut runsaasti, ja tunnelma illoissa on ollut rennon mukava.

Perjantaina 17.11. kokoonnutaan Kälviän seurakuntakodilla teemalla Nainen sodan varjossa. Asiaa pohditaan Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuoteen liittyen kälviäläisten naisten näkökulmasta. Aihe on ajankohtainen, vaikka sodan päättymisestä on yli seitsemänkymmentä vuotta.

Toisenlaista näkökulmaa iltaan tuo kokkolalainen Sari Renlund. Hän on ollut kehitysaputyössä Sudanissa ja nähnyt Sudanin sodan vaikutukset naisten ja lasten elinolosuhteisiin. Iltaan odotetaan myös maahanmuuttajanaisia Sudanista.

Naistenilta alkaa iltapalalla. Ohjelmassa on myös yhteislaulua, runoja, arpajaiset ja illan päätteeksi hartaushetki.

Teksti ja kuva: Katariina Hakkarainen-Jylhä
Kuvassa naistenillan suunnittelutiimi Anne Kauppinen (vas.), Marjaana Turunen, Merja Pikkarainen ja Leena Jämsä Lähimmäisen kamarilla.