Kesätyöpaikat tulevat hakuun 7. helmikuuta

Julkaistu: 06.02.2018

Valtaosa kesätyöpaikoista on seurakuntayhtymän hautausmailla. Haku tapahtuu sähköisesti.

Kokkolan seurakuntayhtymän hautaustoimi palkkaa kesäkaudeksi 2018 yhteensä noin 80 kausi- ja kesätyöntekijää. Kausityöntekijöiksi valitaan noin 35 henkilöä, loput kesätyöntekijöiksi. Työntekijät sijoitetaan eri paikkoihin hautausmaan koon ja hoidettavien hautojen määrän mukaan.

Hautausmaiden työpaikkojen haku alkaa 7.2. ja päättyy 16.3. klo 15. Valituksia tulleille ilmoitetaan 3.4. mennessä. Hakuilmoitukset julkaistaan Kokkola- ja Perhonjokilaakso-lehdissä sekä seurakuntayhtymän nettisivuilla.

Perinteisesti noin 60 prosenttia hautausmaille palkattavista kesätyöntekijöistä työskentelee kanta-Kokkolan hautausmailla - Annassa, Mariassa ja Elisabethissa - ja 40 prosenttia Lohtajan, Kälviän, Ullavan ja Kaustisen hautausmailla.

Kausityöntekijät palkataan pääsääntöisesti 5-6 kuukaudeksi, mutta lyhyempiäkin sopimuksia tehdään. Työsopimusaika sijoittuu toukokuun alun ja lokakuun lopun välille. Kausityöntekijöillä on hieman enemmän vastuuta työtehtävissä. Kun hautausmaiden alueet jakaantuvat eri lohkoihin, saa kausityöntekijät esimerkiksi muutaman tällaisen lohkoalueen hoidon vastuulleen.

Kesätyöntekijät ovat usein opiskelijoita, joille työsopimus voi olla uran ensimmäinen. Tänä vuonna toteutetaan kanta-Kokkolan hautausmailla kokeilu, jossa kesätyöntekijöille tehdään 6 viikon työsopimukset. Lohtajan, Kälviän, Ullavan ja Kaustisen hautausmailla työsopimukset ovat 1-2 kuukauden mittaisia.

Kesätyöntekijöitä on hautausmailla touko-elokuun ajan. Työsopimuksen ajankohtaa voi hakija itse toivoa työhakemusta tehdessään. Hakijoilta odotetaan reipasta ja positiivista asennetta sekä kykyä fyysiseen ulkotyöhön ja täsmällisyyteen.

- Hautausmailla työskentelevä joutuu todennäköisesti vastaamaan myös siellä käyvien ihmisten kysymyksiin, joten sosiaalisuus ja palvelualttius ovat myös tärkeitä. Työt ovat pääosin hautausmaan hoitoon kuuluvia puutarha- ja kunnossapitotöitä, kuten ruohonleikkausta ja kukkaistutusten hoitoa, sanoo hautaustoimen päällikkö Janne Korkiakangas.

Yhteensä satakunta kesätyöpaikkaa

Kesätyöpaikkoja on tarjolla myös muun muassa keittiötoimessa sekä Kälviän seurakunnassa leikkipuisto-ohjaajina. Lisäksi seurakunnat ovat jo palkanneet kesäteologeja ja määräaikaisia nuorisotyöntekijöitä. Kaikkiaan kesätyöpaikkoja on noin 100. Lisäksi rippikoululeireillä toimii isosia ja lastenleireillä ryhmänohjaajia.

Kesätyöpaikan haku tapahtuu sähköisesti

Seurakuntayhtymä on siirtynyt käyttämään sähköistä rekrytointia (KirkkoHR). Työpaikkailmoituksen yhteydessä annetaan hakuohjeet.