Voi kuinka kauan ystävältä saadun kukan annetaankaan kuivua maljakossa!

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Vapaaehtoisena - Hyvä muisto isovanhemmista innostaa toimintaan vanhusten parissa

20.12.2018
| Minna Varila

"Haluaisin tutustua vanhuksiin ja olla heille ystävänä. Googlen kautta, sieltä seurakunnan ystäväpalvelun kautta tätä asiaa tutkin ja päädyin vapaaehtoistyo.fi-sivulle" , kertoo Sarai Björkgård. Hän on tässä blogikirjoituksessa haastateltavana.

Vapaaehtoisena – Ihmisenä ihmiselle taustoihin katsomatta

13.12.2018
| Minna Varila

Tässä blogissa on haastateltavana Laura Karvonen, kokkolalaislähtöinen nuori nainen, joka etsi paikkaansa ihmisten auttamisessa vapaaehtoistyo.fi-sivun kautta juuri joulun alla.

Vapaaehtoisena - Terveisiä piruntorjuntajoukoista

26.9.2018
| Minna Varila

Haastattelin kahta vähän epätyypillistä vapaaehtoista. Molemmat ovat tällä hetkellä armeijassa - Teemu varusmiespappina ja Ossi partionjohtajakurssilla. Seurakunnan isosena toimimisesta on ollut hyötyä niissäkin hommissa.

Katselkaa kedon kukkia

26.6.2018
| Aune-Inkeri Björkström

Oletko sinäkin kerännyt kasveja koulussa? Minun piti kerätä niitä 80, vanhempien ikäluokkien vielä enemmän. Sittemmin kerääminen lopetettiin – minkähän takia? Nyt tuo hieno käytäntö on ainakin joissakin kouluissa palautettu kunniaan.

Vapaaehtoisena – Itse apua saanut haluaa itsekin auttaa muita

25.5.2018
| Minna Varila

Päivi Törmänen on 50-vuotias monen sortin vapaaehtoinen Kälviältä. Hän oli mukana auttamassa ensimmäisten joukossa rivitalopalossa kotinsa menettäneitä. Tämä blogikirjoitus kertoo yhden ihmisen suuresta auttamisen tahdosta ja siitä, mistä se kumpuaa. Jää hetkeksi lukemaan ja miettimään: joku tarvitsee sinua ja minua jossakin. Ei ehkä tänään tai huomenna, mutta joku päivä. Ja kun se tilanne tulee, olemmeko valmiita auttamaan?

Lähetysjuhlat avaavat kesäjuhlakauden

30.4.2018
| Sisko Sundbäck

- Tehdäänkö seurakunnasta bussimatkaa tänä kesänä mihinkään kesäjuhlille?
Tämän kysymyksen esitti eräs ystäväni minulle noin viikko sitten.

Odotettu juhla Kampushallilla häämöttää

20.4.2018
| Marianne ja Tuija

Mahdollisuus muutokseen -juhla Kampushallilla alkaa häämöttää. Vatsassa tuntuu jo perhosia lepattelemassa. Edessä on odotettu, suuri ja tärkeä juhla, jossa saamme kokoontua yhteen runsaslukuisen ihmisjoukon kanssa yhteiskristillisissä merkeissä.

Tansania – Koko maailman kokoontumispaikka

21.3.2018
| Aune-Inkeri Björkström

Maailmanlähetyksen ja evankelioinnin konferenssi Arushassa edusti 80 prosenttia maailman kristityistä. Se on pirstaloituneelta kristikunnalta hieno saavutus.

Tansania - Jumalanpalveluksessa

20.3.2018
| Aune-Inkeri Björkström

Blogiin kirjoittaminen tiiviin, asiapitoisen ja osin teologisissa korkeuksissa liitelevän konferenssiohjelman lomassa on haastavaa. Kunnes pääsen paikalliseen jumalanpalvelukseen…

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Mahdollisuus muutokseen – minullakin?

13.3.2018
| Marianne ja Tuija

Mediassa on ollut esillä yhteiskristillinen kampanja Mahdollisuus Muutokseen. Muutamat kokkolalaiset ja useat pohjalaiset ovat kertoneet rohkeasti omat tarinansa. On ollut ilo seurata, miten ihmiset eri seurakunnista ovat kokoontuneet, suunnitelleet ja nyt ovat innolla mukana omilla taidoillaan tärkeässä kampanjassa. Mikä on saanut liikkeelle ison joukon ihmisiä valmistelemaan kampanjaa?