Kun on suuri hätä itsestä tai läheisestä ihmisestä eikä voi enää ylpeillä...

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Kirkolliset-suomi sanakirja

9.11.2016
| Aune-Inkeri Björkström

Saatko tolkkua seurakunnan viikkoilmoituksesta? Tunnetko käsitteet ja lyhenteet? Tiedätkö mikä on viikkomessu? Solu? Rovastikunta? Reformaatio? Erotatko kirkon sisällä toimivat herätysliikkeet toisistaan?

Lettlandsarbetet i Karleby svenska församling

7.9.2016
| Jan Nygård

I början av augusti besökte åtta personer från vår församling vårt vänprojekt i Lettland, den kristna skolan St Davids skola i Madona. Vi hann även besöka vår vänförsamling i Rezekne en dag, samt förstås ströva omkring lite i gamla staden i Riga.

Keskiaikapäivät 2016 - Elämä on draamaa

2.9.2016
| Martti T. Nykänen

Kokkolan Keskiaikapäivät ovat koko perheen yhteinen tapahtuma, jossa riittää ohjelmaa sekä perheen pienille että isommille.

Vapaaehtoisena – Kaarlelan Tiekirkko-oppaana

12.8.2016
| Sisko Sundbäck

Mahtaakohan tänään tulla yhtään kävijää Tiekirkkoon? Jos joku tuleekin, niin osaankohan kertoa kirkosta mitään?

Vapaaehtoisena – Miesväen merkitys

25.7.2016
| Minna Varila

Miten nainen oikeastaan selviäisikään ilman miehiä tässä maailmassa? No, moni nainen varmasti selviää arjen pienistä teknisistä vastoinkäymisistä omalla näppäryydellään, mutta minä en kuulu niihin naisiin.

En ton, en enda ton

17.6.2016
| Kristina Klingenberg

Det finns paralleller i musik och natur. I sommar har jag ofta fastnat i detaljerna. Intresset har väckts av en liten kryddväxt eller ett oansenligt mönster i en sten.

Minun paikkani kirkon penkissä

13.6.2016
| Tarja Jakobsén

Astun kirkkoon lauantai-iltana. Ovella minua on vastassa lämmin hymy ja tervetuloa-toivotus. Kirkossa vallitsee puheensorina ja bändi virittelee vielä soittimiaan.

Mobiilikäyttäjäkin tykkää uusista nettisivuista

8.6.2016
| Aune-Inkeri Björkström

Tervetuloa uusille nettisivuille! Onnea erityisesti sinulle, joka luet näitä älypuhelimella. Nyt skaalaus toimii, eikö totta?

Vapaaehtoisena - Päiväkerhossa, paluumatkalla menneisyyteen

4.4.2016
| Tuula Kailajärvi

Seurakunta olemme me - vai joku muu kuin minä? Jos vastaan me, silloin olen vastuullinen toimimaan yhteisen seurakunnan parhaaksi omilla lahjoillani.
Raamatunkohta "Sallikaa lasten tulla minun tyköni" puhuttelee minua. Pyhäkoululaulut ja lasten virret ovat rakkaita, niitä automatkoila tapailen. "Jeesus sanoi: Sallikaa lasten luoksein kiiruhtaa. Ja Hän siunasi sitten heitä näin, näin ja näin."

Psalmer

29.3.2016
| Kristina Klingenberg

Inför stilla veckan bjöd Mellersta Österbottens kammarorkester på en fin konsert på palmsöndagen med Jan Söderblom som dirigent och Jukka Perko som saxofonsolist. På programmet stod bland annat Psalmer för saxofon och orkester från Kaanaanmaa-skivan. I palmsöndagens programblad fanns texten som Jukka Perko skrev i samband med skivutgivningen och jag måste läsa två gånger: "Jag förstod inte då, att man inte behöver eller kan lära sig all musik genom övning, och att jag redan från barnsben hört och tagit till mig den vackraste av musik, nämligen psalmer."