Diakonia

Diakonia - sinua varten

Diakoniatoimiston vastaanotolla voi käydä puhumassa kaikenlaisissa elämäntilanteissa ja saada luottamuksellista apua ja tukea henkisissä, hengellisissä, taloudellisissa ja ihmissuhdeasioissa. Vastaanottoaikoina voi taloudellista tukea tarvitseva saada ruokakasseja, jotka muodostuvat seurakunnan diakoniatyön ostamasta "peruskassista", johon lisätään EU-ruokaa. Taloudellisissa kriisitilanteissa on mahdollisuus anoa myös muuta taloudellista avustusta.

Diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä, joita voi toivoa ja sopia myös puhelimitse. Perinteisesti työntekijä tekee kotikäyntejä myös pyytämättä mm. sairaiden, vanhusten ja yksinäisten luo sekä surukoteihin. Diakonia järjestää ryhmätoimintaa, monenlaisia retki- ja leiripäiviä sekä mahdollisuuden mielekkääseen vapaaehtoistyöhön.

Lähimmäisen kamari on kahvi- ja kohtaamispaikka, jota vapaaehtoistyöntekijät pitävät auki omilla vuoroillaan. Siellä pidetään monia tilaisuuksia, kuten hartauksia ja runo- ja lauluhetkiä. Lähimmäisen kamari toimii diakoniatyön alaisuudessa. Tilaa voi vuokrata edulliseen hintaan esim. kokouspaikaksi. 

Kälviän seurakunnan diakoniatyöntekijänä toimii diakonissa/sairaanhoitaja Leena Jämsä. Diakoniatyötä ja tapahtumia suunnittelee vastuuryhmä yhdessä työntekijän kanssa.Toteuttamisessa ovat mukana lukemattomat seurakuntalaiset. Diakoniatyöstä vastaava teologi on kirkkoherra Heikki Niemelä. 

Jämsä Leena

Diakoniatyöntekijä
050 3147 375
Kälviän seurakunta
Diakonia

 

Diakoniatoimisto 

avoinna seurakuntakodilla (Kälviäntie 22)
tiistaisin klo 14-16 ja
torstaisin klo 9-11
p. 050 3147 375

Huom!
Diakoniatoimisto suljettu
24.6.-21.7. ja 5.-11.8.
Kiireellisissä diakonia-asioissa voit silloin ottaa yhteyttä seurakuntavirastoon p.06 8296611

Lähimmäisen kamari

Kahvi- ja kohtaamispaikka
(Kälviäntie 25 as 2)
Avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-13
p.050 3147 376