Juhlat & hautajaiset

Elämänkaarella

Kirkko tukee seurakuntalaisia elämänkaaren keskeisissä vaiheissa, niin ilossa kuin surussa. Tärkeintä erilaisten juhlien järjestämisessä ei tarvitse olla ulkoiset puitteet, vaan mahdollisuus olla lähellä Jumalaa ja lähimpiään tärkeässä elämänvaiheessa.

Kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen ovat jumalanpalveluksia. Kasteet toimitetaan yleensä kodeissa, myös seurakunnan tilat ovat seurakuntalaisten käytettävissä sopimuksen mukaan. Avioliittoon vihkiminen voidaan järjestää kirkossa, seurakuntakodissa, kodissa tai vaikka luonnon keskellä. Tilaisuuksien järjestämisessä saa olla rohkeasti yhteydessä kotiseurakunnan pappeihin ja kanttoriin. Yleensä toimitukset sovitaan kirkkoherranviraston kautta, p. 06 8296 611.

Surun kohdatessa on hyvä tulla mahdollisimman pian kirkkoherranvirastoon keskustelemaan ja sopimaan hautajaisjärjestelyistä. Tahdomme palvella ja auttaa!