Avioliittoon vihkiminen

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Liitto ei ole kiinni vain ihmisistä, vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Kirkkohäiden perusedellytyksenä on, että sekä morsian että sulhanen ovat rippikoulun käyneitä, konfirmoituja evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Toinen pariskunnasta voi olla myös jonkun muun kristillisen kirkon tai yhteisön jäsen.

Välttämättömiä kirkolliseen vihkimiseen liittyviä asioita ovat:

Häät voivat olla suuret, juhla suvun ja ystävien ympäröimänä, tai pienimuotoiset, vaikka vain todistajien läsnäollessa. Mutta aina häät ovat juhlahetki arjen keskellä.

Täältä löydät lisää tietoa vihkimisestä ja häiden järjestelyistä.

Vihkipaikka

Pappi, kanttori ja vihkipaikka varataan kirkkoherranvirastosta. Vihkipaikkana voi toimia muukin kuin kirkko, esimerkiksi seurakuntakoti, yksityiskoti, kesämökki tai vaikkapa luonto. Kirkossa tapahtuvan vihkimisen häämusiikkiin liittyvissä asioissa pyydämme olemaan hyvissä ajoin yhteydessä kanttoriin.

Hääjuhlaa varten voi varata seurakunnan tilan. Kokkolan seurakuntayhtymän alueen vuokrattavat juhlatilat löydät täältä.