Urkumessu - Valtakunnallinen urkusafari

Urkuri: Laitinen Martti
Kanttori: Hekkala Markku
Suntio: Alatupa Timo
Esilaulajat: Markku Hekkala, Sampo-Elias Asikainen, Torbjörn Sandell, Hannes Uunila.

Sunnuntaina 12. syyskuuta Kälviällä kuullaan ranskalaisen säveltäjän François Couperinin (1668-1733) säveltämä Luostarimessu, jossa gregoriaaninen laulu ja monipuolinen urkumusiikki vuorottelevat. Vaikka teos on tarkoitettu jumalanpalvelusmusiikiksi, sitä esitetään yleensä konserteissa, ja tällöin lauluosuudet jätetään pois. Tällä kertaa kuitenkin Luostarimessu palautetaan alkuperäiselle paikalleen: se kuullaan Kälviän seurakunnan jumalanpalveluksessa klo 10. Lauluosuudet on käännetty latinasta suomen kielelle, jotta teos palvelisi alkuperäistä tehtäväänsä suomenkielisessä messussa. Urkuja soittaa Martti Laitinen, ja messusävelmista sekä virsien esilaulusta vastaa baritonikuoro.

Virret
293:1-3