Diakonia

Diakonia - sinua varten

Diakoniatoimiston vastaanotolla voi käydä puhumassa kaikenlaisissa elämäntilanteissa ja saada luottamuksellista apua ja tukea henkisissä, hengellisissä, taloudellisissa ja ihmissuhdeasioissa. Vastaanottoaikoina voi taloudellista tukea tarvitseva saada ruokakasseja, jotka muodostuvat seurakunnan diakoniatyön ostamasta "peruskassista", johon lisätään EU-ruokaa. Taloudellisissa kriisitilanteissa on mahdollisuus anoa myös muuta taloudellista avustusta.

Diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä, joita voi toivoa ja sopia myös puhelimitse. Perinteisesti työntekijä tekee kotikäyntejä myös pyytämättä mm. sairaiden, vanhusten ja yksinäisten luo sekä surukoteihin. Diakonia järjestää ryhmätoimintaa, monenlaisia retki- ja leiripäiviä sekä mahdollisuuden mielekkääseen vapaaehtoistyöhön.

Lähimmäisen kamari on kahvi- ja kohtaamispaikka, jota vapaaehtoistyöntekijät pitävät auki omilla vuoroillaan. Siellä pidetään monia tilaisuuksia, kuten hartauksia ja runo- ja lauluhetkiä. Lähimmäisen kamari toimii diakoniatyön alaisuudessa. Tilaa voi vuokrata edulliseen hintaan esim. kokouspaikaksi.

Kälviän seurakunnan diakoniatyöntekijänä toimii diakonissa/sairaanhoitaja Leena Jämsä. Diakoniatyötä ja tapahtumia suunnittelee vastuuryhmä yhdessä työntekijän kanssa.Toteuttamisessa ovat mukana lukemattomat seurakuntalaiset. Diakoniatyöstä vastaava teologi on kirkkoherra Heikki Niemelä.

Jämsä Leena

Kälviän seurakunta
Diakonia

Diakoniatoimisto