Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on seurakunnan keskus

Jumalanpalveluksessa toteutuu Jeesuksen oma lupaus: "Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät..." Hän on Sanassaan ja sakramenteissaan, kasteessa ja ehtoollisessa todellisesti keskellämme. Hän kutsuu meitä jumalanpalvelukseen, jossa Hän palvelee meitä. Pyhäpäivän levossa on kysymys myös siitä, että me saamme levätä hengellisesti Jumalan tekojen varassa.

Sanassaan Hän muistuttaa meitä pitämään kiinni niistä asioista, joista Hän on käskenyt pitää kiinni. Ehtoollisella Hän siunaa kasteen kautta omakseen ottamia antamalla ruumiinsa ja verensä syntiemme anteeksiantamiseksi. Hän armahtaa, lohduttaa, rohkaisee ja varoittaa. Jumalanpalveluksesta lähdemme palvelemaan lähimmäisiämme Jeesuksen antamalla voimalla ja esimerkillä. Hän sanoo:"Niin kuin minä olen rakastanut teitä, tulee teidän rakastaa toisianne."

Kälviällä jumalanpalvelukseen osallistui vuonna 2014 keskimäärin 113 seurakuntalaista. Kirkkoomme mahtuu noin 800 sanan kuulijaa, joten aina on tilaa tulla hiljentymään ja saamaan elämänvoimia Jumalan sanasta. Kolmannessa käskyssään Jumala muistuttaa ja rohkaisee: "Muista pyhittää lepopäivä!" Lepopäivä pyhitetään Jumalan sanalla.

Myös kirkolliset toimitukset; kasteet, avioliittoon vihkimiset ja hautaan siunaamiset ovat jumalanpalveluksia. Ilossa, elämän arjessa ja surussa saamme kokoontua Jumalan kasvojen eteen vastaanottamaan Hänen lahjojaan. Elämä aloitetaan ristin merkin saamisella kasteen hetkellä. Elämä saatetaan ajan rajan yli saman ristin merkin suojissa. Risti on elämän, toivon ja voiton merkki. Se muistuttaa meitä Jeesuksesta ja Hänen rakkaudestaan meitä kaikkia kohtaan.

Ehtoollisleipä ja -viini

Kälviän seurakunta tarjoaa ehtoollisella ainoastaan gluteenitonta leipää. Leivät eivät ole värjättyjä, joten ne näyttävät perinteisen ehtoollisleivän kaltaisilta.

Ehtoollisviini on alkoholillista. Mikäli haluaa alkoholitonta viiniä, siitä on hyvä ilmoittaa suntiolle jo ennen jumalanpalveluksen alkua.

Jumalanpalvelus pidetään

sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10. Kuukauden kolmantena sunnuntaina vietetään perhejumalanpalvelusta klo 11.

Ellet pääse paikalle Kälviän kirkkoon, voit kuunnella jumalanpalveluksen myös netin välityksellä täältä.