Usko

Kälviän seurakunta

Kälviän seurakunta, joka on perustettu vuonna 1639, kuuluu maailmanlaajuiseen Kristuksen kirkkoon. Seurakuntamme perustaja ja perustus on Jeesus Kristus.

Kristillinen kirkko on yksi, pyhä yhteinen ja apostolinen. Kirkko on yksi, koska sillä on yksi Herra ja yhteinen usko. Kirkko on pyhä, koska Pyhä Henki vaikuttaa sen keskuudessa. Kirkko on yhteinen ja yleinen eli katolinen, koska se on lähetetty palvelemaan Jumalan Sanalla kaikkia kansoja. Kirkko on apostolinen, koska se elää Jeesuksen ensimmäisten opetuslasten välittämästä evankeliumista. (Katekismus 1999)

Hallinnollisesti Kälviän seurakunta kuuluu itsenäisenä seurakuntana Kokkolan seurakuntayhtymään, Kokkolan Rovastikuntaan, Oulun hiippakuntaan ja Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

"Perustus on jo laskettu,
ja se on Jeesus Kristus.