Viikon sana

Muuttuivat

Elämä on usein velvollisuuksien täyttämistä, ja ihminen kaipaa huikeita elämyksiä. Elämätaitovalmentajat auttavat arjen ahertajia hyvillä neuvoillaan. Kolme opetuslasta saivat kokea huippuelämyksen kirkastusvuorella. He näkivät Mestarinsa muuttuvan, mutta oikeastaan he itse muuttuivat.

Kristuksen kirkkauden kohtaamisen jälkeen ihminen ei enää ole entisellään. Vaikka opetuslapset halusivat jäädä hellimään kokemustaan, oli heidän vielä tultava alas laaksojen hämä- ryyteen, sinne, missä ei ole koettu hengellisiä huippu- kokemuksia.

Meidän on hyvä muistaa, että hyvä olo ei pelasta, vaan yksin Jeesus Kristus. Hän lähtee mukaamme arkisille poluille, sinne, missä on monia, jotka elämässään ovat saaneet sydämeensä haavoja. Haavoja, jotka aiheutuvat sairauksista, pettymyksistä ja särkyneistä unelmista. Herra https://www.kokkolanseurakuntayhtyma.fi/filebank/12844-Juvila_Kai_3411_SANAT.jpgkirkastakoon sinulle kasvonsa ja olkoon sinulle armollinen.

Kai Juvila
Kokkolan suomalainen seurakunta

Kirkastussunnuntai 15.7.

Luukas 9:28-36

Noin viikon kuluttua siitä, kun Jeesus oli tämän puhunut, hän otti mukaansa Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin ja nousi vuorelle rukoilemaan. Hänen rukoillessaan hänen kasvonsa muuttuivat ja hänen vaatteensa sädehtivät kirkkaan valkoisina. Samassa siinä oli kaksi miestä, Mooses ja Elia, keskustelemassa hänen kanssaan. He ilmestyivät taivaallisessa kirkkaudessa ja puhuivat Jeesuksen poislähdöstä, joka oli toteutuva Jerusalemissa.
Pietari ja hänen kanssaan olevat opetuslapset olivat vaipuneet syvään uneen. Havahtuessaan he näkivät Jeesuksen kirkkaudessaan ja ne kaksi miestä, jotka olivat hänen kanssaan. Kun nämä olivat lähtemässä Jeesuksen luota, Pietari sanoi: ”Opettaja, on hyvä, että me olemme täällä. Me teemme kolme majaa: sinulle ja Moosekselle ja Elialle.” Mutta hän ei tiennyt mitä sanoi.
Pietarin puhuessa tuli pilvi ja peitti paikan varjoonsa. Opetuslapset pelästyivät, kun näkivät miesten peittyneen pilveen. Pilvestä kuului ääni: ”Tämä on minun Poikani, minun valittuni, kuulkaa häntä!” Äänen vaiettua opetuslapset näkivät Jeesuksen olevan yksin. He pysyivät vaiti kaikesta kokemastaan eivätkä vielä silloin kertoneet siitä kenellekään.