Viikon sana

Osa

Mietitkö joskus omaa osaasi – miten olet kulkeutunut tai miten sinua on johdatettu omalle paikallesi? Minkälaisia valintoja olet tehnyt elämässäsi. Millaisia opintoja tai harrastuksia olet valinnut hakiessasi omaa paikkaasi tässä yhteiskunnassa. Mitä elämäntapahtumia ja valintoja osaksesi on tullut suhteessa perheeseen ja suvun perimään.

Koetko, että oma osasi on sinun valintojen tulos? Vai onko elämässäsi tapahtumia, joihin et ole voinut paljon vaikuttaa? Meillä on taipumus heikkoina hetkinämme voivotella omaa osaamme, milloin mistäkin syystä. Näin evankeliumitekstin Marttakin teki, vieläpä uskoi asiansa itse Jeesukselle. Martta vertaili osaansa sisarensa Marian kanssa ja päätyi siihen, että Marian osa oli helpompi. Jeesuksella oli kuitenkin avarampi ajatus: ”Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.”

Valitse sinäkin tie, joka johtaa iankaikkiseen elämään. ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin. Yksikään ihminen, joka elää ja uskoo minuun, ei ikinä kuole. Uskotko tämän?” Jumalaan turvautuvan elämässä vallitsee inhimillisistä tuntemuksista huolimatta varman huolenpidon laki.

Camilla Honkala
johtava diakoniatyöntekijä
Kokkolan suomalainen seurakunta

Sunnuntai 24.9.

Luukas 10:38–42

Jeesus vaelsi eteenpäin opetuslastensa kanssa ja tuli erääseen kylään. Siellä muuan nainen, jonka nimi oli Martta, otti hänet vieraakseen. Martalla oli sisar, Maria. Tämä asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettaan. Martalla oli kädet täynnä työtä vieraita palvellessaan, ja siksi hän tuli sanomaan: ”Herra, etkö lainkaan välitä siitä, että sisareni jättää kaikki työt minun tehtäväkseni? Sano hänelle, että hän auttaisi minua.” Mutta Herra vastasi: ”Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.”