Viikon sana

 

 

 

Sija

Sija on vähän vanhahtava sana, jolla tarkoitetaan paikkaa, olinsijaa, makuupaikkaa tai sijoitusta.
Nuorena haluaa nähdä monta paikkaa ja silloin on myös helppo vaihtaa maisemaa. Vanhempana tyytyy ehkä herkemmin tuttuun ja turvalliseen oloon.

Vanhassa Levolle laskeudun -iltarukouksessa sanomme: ”jos sijaltain en nousisi, taivaaseen ota tykösi.” Tässä näkyy luottamus kuoleman jälkeiseen elämään. Pilke silmäkulmassa voisi sanoa, että tämä on myös urheilijan rukous. Jos oma sijoitus ei parane, on valmis jättämään tämän elämän.

Jeesukselle ei ollut kunnollista sijaa, kun hän tänne maailmaan syntyi. Hän kuitenkin itse lupaa mennä valmistamaan meille paikan. Me enemmän tai vähemmän vailla sijaa olevat tai huonoja sijoituksia saavat voimme löytää Jeesuksen luota tilaa.
Hän sanoo olevansa itse tie siihen paikkaan, missä kysymykset saavat vastauksensa, valhe on hävinnyt ja on vain totuutta. Kuolemaa ei enää ole, on vain elämää. Ja Jeesus on kaikkea tätä.
”Jos sijaltain en nousisi, taivaaseen ota tykösi.”

 

 

 

 

Oili Ijäs
nuorisotyönohjaaja
Lohtajan seurakunta

Sunnuntai 22.4.

Johannes 14:1–7


Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.”
Tuomas sanoi hänelle: ”Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?” Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.”