Viikon sana

 

Minulle

Ihmisen sisimpään, sydämeen saakka näkevä Jeesus kohtasi vähemmistöryhmään kuuluvan ihmisen, vieläpä naisen. Jeesus näki hänen tarpeensa tulla nähdyksi ja kohdatuksi sekä kaipuun puhtaudesta. Nainen sai totuudellisen, kunnioittavan ja rakastavan kohtelun.

Nainen ei voinut olla kiiruusti kertomatta toisille samarialaisille tuosta kohtaamisesta. "Juuri minulle", hän kertoi.

Toisetkin vakuuttuivat ja uskoivat. On olemassa kaikkivaltias Jumala, joka voi auttaa ja antaa uudelleen aloittamisen mahdollisuuden.

Mikä olisi meidän sanamme tänään Isä Jumalalle tai toinen toisillemme? Minulle, heti, tänään, paljon hyvää – vai voisiko se olla anteeksi?
Nimittäin: jos väitämme, ettemme ole syntisiä, petämme itseämme eikä totuus ole meissä, kerrotaan Raamatussa.
Mutta: "jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." (1 Joh.1:8-9). 

 

Tiina Karhulahti
diakoniatyöntekijä
Perhon ja Halsuan
seurakunnat

 

Sunnuntai 26.1.

Johannes 4:39-42

Monet tuon Samarian kaupungin asukkaista uskoivat Jeesukseen kuultuaan naisen todistavan: ”Hän kertoi minulle kaiken mitä olen tehnyt.” Kun samarialaiset tulivat Jeesuksen luo, he pyysivät häntä jäämään kaupunkiin, ja hän jäikin sinne kahdeksi päiväksi. Yhä useammat uskoivat Jeesukseen kuultuaan hänen itsensä puhuvan, ja he sanoivat naiselle: ”Nyt emme enää usko vain sinun puheesi perusteella. Me olemme nyt itse kuulleet häntä ja tiedämme, että hän todella on maailman pelastaja.”