Viikon sana

 

Hinta

Tavaroilla ja palveluilla on hinta. Hinta koostuu monesta eri tekijästä kuten työtunneista ja raaka-aineista. Hintojen kehitystä seurataan.
Me ihmiset olemme erilaisia rahankäyttäjiä, kuten myös kertomuksen Maria ja Juudas Iskariot.

Maria voiteli Jeesuksen jalat öljyllä. Öljypullo oli melkein vuoden palkkatulojen arvoinen.
Rahoista tarkka ja ahne Juudas moitti Marian vilpitöntä ja spontaania tekoa. Mutta Marian rahan käyttö kertoi hänen arvoistaan.

Teoilla on myös hinta. Jeesus tiesi jo Betaniassa kohtalonsa. Hän kuolee ristillä meidän puolesta ja sovittaa meidän syntimme.
Jeesukseen ristin kuolemaan ja ylösnousemukseen
uskoen tie taivaaseen Isän Jumalan luokse on avoin.
Pääsiäisen sanoman hinta on kallisarvoinen. Sitä ei voi rahalla mitata.
Usko ja rakkaus Jeesukseen ei kysy
rahallista hintaa. Arvokkainta mitä me voimme antaa Jeesukselle, on oma sydämemme.


Sanna Häggblom
nuorisotyönohjaaja
Kokkolan suomalainen
seurakunta
sanna.haggblom (at) evl.fi

Sunnuntai 5.4.
Joh. 12:1-8


Kuusi päivää ennen pääsiäistä Jeesus tuli Betaniaan, missä hänen kuolleista herättämänsä Lasarus asui. Jeesukselle tarjottiin siellä ateria. Martta palveli vieraita, ja Lasarus oli yksi Jeesuksen pöytäkumppaneista.

Maria otti täyden pullon aitoa, hyvin kallista nardusöljyä, voiteli Jeesuksen jalat ja kuivasi ne hiuksillaan. Koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua.
Juudas Iskariot, joka oli Jeesuksen opetuslapsi ja josta sitten tuli hänen kavaltajansa, sanoi silloin: ”Miksei tuota voidetta myyty kolmestasadasta denaarista? Rahat olisi voitu antaa köyhille.” Tätä hän ei kuitenkaan sanonut siksi, että olisi välittänyt köyhistä, vaan siksi, että oli varas. Yhteinen kukkaro oli hänen hallussaan, ja hän piti siihen pantuja rahoja ominaan. Jeesus sanoi Juudakselle: ”Anna hänen olla, hän tekee tämän hautaamistani varten. Köyhät teillä on luonanne aina, mutta minua teillä ei aina ole.”