Uutislistaukseen

Syysmarkkinoilla Paratiisin herkkuja

31.8.2022 09.54

Seurakunta mukana Kälviän syysmarkkinoilla

Kolmen vuoden tauon jälkeen Kälviän syysmarkkinoille nousee taas kojuja. Mukana on myös Kälviän seurakunnan koju, jossa on myynnissä Markkinaherätystä (kahvia), Paratiisin herkkuja (lättyjä), Mannapoppareita, Enkelihattaraa, arpoja sekä lahjoituspöydän antimia. Tuotto menee seurakunnan diakonia- ja lähetystyölle.  
Myyntiartikkeleiden lisäksi jokaiselle markkinakävijälle on tarjolla Sana sinulle -rullia. Muista noutaa omasi! 
Markkinoilla on myös oiva tilaisuus tulla tutustumaan Kälviän seurakunnan uuteen kirkkoherraan Kai Juvilaan. Hän on paikalla seurakuntalaisten puhuteltavana.

Lahjoituspöytään otetaan vastaan myytäviä tuotteita, esimerkiksi käsitöitä, leivonnaisia ja syksyn satoa. Jos sinulta löytyy lahjoitettavaa, voit tuoda tuotteita ensi viikon keskiviikkona seurakuntavirastoon tai lauantaiaamuna suoraan markkinoille.
Kaikki itse leivotut tuotteet täytyy pakata.
- Tuotteet tulee varustaa tuoteselosteella, josta ilmenee, mitä raaka-aineita tuotteeseen on käytetty sekä tuotteen valmistuspäivä ja  valmistajan nimi. Niissä on oltava myös maininta, onko tuote laktoositon, maidoton, kananmunaton tai gluteeniton, opastaa Kokkolan seurakuntayhtymän palvelupäällikkö Mari Lehtiheimo
- Kannattaa huomata, että esimerkiksi voita löytyy sekä tavallisena että laktoosittomana ja margariinia sekä laktoosittomana että maidottomana. Yksityiskohtaiset merkinnät rasvan laadusta ovat siis tarpeen. 
Huomaa myös, että purkitettujen tuotteiden purkkien on oltava elintarviketurvallisuuden vuoksi uusia. Kierrätetyt astiat eivät siis kelpaa.

Partiolaiset ahertavat seurakunnan kanssa samalla kojulla. Heiltä voi ostaa makkaraa, mehua, berliininmunkkeja ja kaakaota.
Myytävien tuotteiden vastaanotto ke 7.9. klo 9–13 seurakuntavirastossa tai lauantaiaamuna 10.9. Kälviän torilla.


Kälviän syysmarkkinat
la 10.9. klo 9–12
Kälviän torilla.

Kälviäläisiä vapaaehtoisia lätynpaistossa.