Uutislistaukseen

Rakkaat joululaulut sävyttävät konserttia

Jouluiltana Kälviän kirkossa yleisökin pääsee laulamaan

Teksti: Markku Hekkala

Kälviän kirkossa kuullaan jouluiltana konsertti, jossa esiintyvät laulajat Maiju Vaahtoluoto ja Markku Hekkala, viulisti Sanna-Maija Erkkilä sekä pianisti Matti Pohjoisaho
Konserttiohjelma koostuu rakastetuista joululauluista, kuten Sulho Rannan Taas kaikki kauniit muistot, jonka tekstistä tulee konsertin nimi. Mukana on myös duettoja sekä vähemmän kuultuja joululauluja muun muassa Aarre Merikannolta ja Einojuhani Rautavaaralta sekä iki-ihana J. S. Bachin jouluoratorioaaria Schliesse mein Herze. 
Jouluillan hämärässä Kälviän kirkossa myös yleisö pääsee laulamaan. Konsertin pääsymaksuna saa maksaa sen verran kuin jaksaa, ja tulot ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta puhtaan veden ja mehiläispesien hankkimiseen Kenian ja Ugandan köyhille, sekä vähävaraisimpien auttamiseen Kälviän seurakunnan diakoniatyön kautta. 

Maiju Vaahtoluoto on savonlinnalaislähtöinen mezzosopraano, jonka räiskyvä lavatemperamentti sekä lämmin ja tumma ääni ihastuttavat. Nuoresta iästään huolimatta hän on kerännyt paljon menestystä ooppera-, konsertti- sekä kilpailulavoilta. 
Vaahtoluoto on opiskellut Kokkolassa Sirkka Haaviston oppilaana sekä Sibelius-Akatemiassa Ritva-Liisa Korhosen ja Johanna Rusanen-Kartanon opissa. Hän on esiintynyt solistina Suomen ulkopuolella muun muassa Berliinin Deutsche oopperassa sekä Oldenburgin oopperassa.  

Sanna-Maija Erkkilä on kokkolalainen viulunsoitonopettaja ja freelance-muusikko. Vahvasti keskipohjalaisen musiikkikoulutuksen läpikäynyt Erkkilä keikkailee säännöllisesti useiden alueen orkestereitten, muun muassa Guardia Nuevan, Haapaveden kamariorkesterin ja Jakobstad Sinfoniettan riveissä. Erkkilä on toiminut myös Käläviän kapellin konserttimestarina. Hänen mielestään porukalla soittaminen on parasta! 

Pianisti ja urkuri Matti Pohjoisaho opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa Helsingissä suorittaen A-tutkinnot urkujensoitossa ja improvisoinnissa. Hän opiskeli myös vaihto-opiskelijana Amsterdamin konservatoriossa. Tällä hetkellä Matti opiskelee ammattikorkeakoulu Centriassa pianonsoittoa Ulla Roiko-Jokelan oppilaana. 
Pohjoisaho on kokenut esiintyjä niin soolokonserteissa kuin laulajien ja instrumentalistien kanssa. Orkesterisolistikokemusta hänellä on muun muassa Pohjanmaan nuorten sinfonikkojen kanssa Alexandre Guilmantin Urkusinfonian esityksessä Janne Nisosen johdolla 2017 Kokkolan kirkossa. Hän kokee läheisimmäksi erityisesti romantiikan ajan piano- ja urkumusiikin, mutta hänen ohjelmistoonsa kuuluu teoksia aina renessanssista nykypäivään.

Kälviän seurakunnan kanttori Markku Hekkala suoritti laulun A-tutkinnon toissa joulukuussa Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin. Hän on opiskellut kirkkomusiikkiopintojen lisäksi myös laulun ja urkujensoiton pedagogiikkoja sekä toiminut monissa, muun muassa musiikkialan luottamustehtävissä. 

…ja juhla Jeesuksen 
-konsertti 25.12. klo 20 
Kälviän kirkossa. 

22.12.2022 12.58