Uutislistaukseen

Kotimatkalla-retriitti Ohtakarin leirikeskuksessa

Syyskuussa järjestettävän retriitin aiheena on Tunteet ja usko.

Ihminen on saanut luomisessa lahjan kokea tunteita. Tunnemme ainakin iloa, surua, vihaa, katumusta, pelkoa sekä ihastumisen ja rakastumisen tunteita. Kaikki ne ovat alun perin tarkoitettu parhaaksemme. Joskus tunteemme kuitenkin kahlitsevat meitä niin, että Jumalan sana ei saa tarttumapintaa sydämissämme. Joskus taas murehdimme, miksi en tunne mitään. Ovatko tunteet tärkeitä tai olennaisia uskonelämässämme?

Kotimatkalla-retriitissä kyselemme hiljaisuudessa Ohtakarin upean luonnon keskellä, mikä on Jumalan ääni, mikä inhimillisten tunteidemme puhetta ja miten erottaa niitä toisistaan. Saamme pysähtyä hetkeksi itsemme äärelle ja samalla Jumalan ja toistemme yhteyteen, jota sanaton hiljaisuus saa syventää. Pyhät kuvat, laulut ja hetket Sanan äärellä saavat hoitaa sydäntämme. 

Retriitin ajaksi sitoudutaan sanattomaan hiljaisuuteen. Osallistuminen yhteisiin hetkiin on vapaaehtoista. Viikonlopun aikana on mahdollisuus keskusteluun ja esirukoukseen ohjaajan kanssa. Retriitin aikana nukutaan omassa mökissä tai huoneessa oman valinnan mukaan. 

Ilmoittaudu mukaan 15.9. mennessä Ohtakarin leirikeskukseen, p. 044 722 4222. Ilmoita samalla mahdolliset erityisruokavaliot ja yöpymispaikkatoive. Ennakkomaksu 50 e maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tilille FI46 5780 0710 0079 69, viite "Ohtakarin retriitti". Ennakkomaksua ei palauteta (poikkeuksena sairastumiset). Saat leiri-infon sähköpostiisi ennen retriittiä. 

Aika: 22.-24.9.2023
Paikka: Ohtakarin leirikeskus (Ohtakarintie 1030, Lohtaja, Kokkola)
Hinta: Täysihoito omin liinavaattein 135 e / 115 e (työttömät), liinavaatesetti leirikeskuksesta 12 euroa. 

Lisätietoja

15.8.2023 11.20