Kälviän kirkon remontti siirtää tilaisuudet seurakuntakotiin

Julkaistu: 13.09.2017

Kälviän seurakuntakotiKälviän kirkon sisätilojen remontti alkaa lokakuun alussa. Remontin aikana kaikki kirkossa tapahtuva toiminta, kuten jumalanpalvelukset, hautaan siunaamiset, vihkimiset ja konsertit sekä muut tapahtumat siirtyvät remontin tieltä seurakuntakodin juhlasaliin. Arviolta puoli vuotta kestävän remontin aikana kirkon sisäpinnat maalataan.
- Sisäpinnat käydään läpi; irtonainen vanha maali poistetaan, tehdään tarvittavat korjaukset ja laitetaan uusi maali pintaan, Kokkolan seurakuntayhtymän toimistopäällikkö Eero Hanni sanoo.
Pääosin kirkkosalin väritys säilyy entisellään.
- Haastetta tuo rakennuksen nikkarityyli, jonka esiintuominen vaatii perehtymistä ja suunnittelua. Myös kirkon penkit kunnostetaan ja maalataan ja penkkien alla olevat patterit uusitaan. Kirkkosalin kruunut huolletaan ja niiden sähköistys uusitaan.
- Valaistusta lisätään sekä kuoriin että lehterille. Kirkkosalin mittavimpiin korjauskohteisiin kuuluvat ikkunat, jotka korjataan ja huoltomaalataan, Hanni lisää.

Muutto remontin alta seurakuntakeskuksen juhlasaliin on Kälviän kirkkoherran Heikki Niemelän mukaan kälviäläisille tuttua.
- Meillä on jo vuosien ajan talvikuukausina pidetty perhejumalanpalveluksia kerran kuussa seurakuntakodin juhlasalissa.
Myös edellisen kirkkoremontin ajalta vuodelta 1996 seurakuntalaisilla on sama kokemus.
- Tuolloin kaikki kirkossa järjestettävät tilaisuudet pidettiin kolmen kuukauden ajan seurakuntakodin juhlasalissa, Niemelä muistaa.
Seurakuntalaiset suhtautuivat tuolloinkin ymmärryksellä tilanteeseen, kuten varmaan nytkin tapahtuu, hän arvioi.
- Onhan edellisestä isosta kirkon sisäremontista kulunut jo yli 60 vuotta, Niemelä lisää.

Seurakuntakodin juhlasaliin mahtuu yli 200 ihmistä, ja tarvittaessa eteistilojakin voidaan hyödyntää. Joulunajan tilaisuudet seurakunnassa täytyy miettiä erikseen.
- Silloinhan on edessä positiivinen haaste saada väki mahtumaan joulukirkkoihin. Kaikesta selvitään, niin uskomme. Seurakuntakodin valoisassa juhlasalissa voimme kokea sekä juhlavuutta että rentoa meininkiä, Heikki Niemelä painottaa.

Kuva: Leena Jämsä