Joulupolku houkutteli lapsiperheitä

Julkaistu: 27.12.2018

Kälviän kirkkopihassa ja seurakuntakodin ympäristössä hiippaili viikko ennen joulua runsaasti pikkuväkeä ja heitä ohjaavia vanhempia. Seurakunnan lastenohjaajat olivat rakentaneet lyhtyjen ja kynttilöiden valaiseman joulupolun. Sitä kiertäessä selvisi adventtikynttilöiden symboliikka; oli Toivon, Rauhan, Rakkauden ja Ilon kynttilät. Lumi narskahteli mukavasti pikkutöppösten alla, kun perheet kiersivät rastilta toiselle.

Ykkösrasti esitteli 1. adventin toivonkynttilän.

Joulupolulta etsittiin rauhaa ja hetken hiljentymistä kesken kiireiden. Muistutettiin joulunsanomasta; jouluna emme juhli ihmisten hyväntahtoisuutta vaan Jumalan rakkautta ihmisiä kohtaan ja se rakkaus ilmeni kun Jeesus syntyi olkien keskelle seimeen.

Joulupolun päässä odotti partiolaisten pystyttämä kota, jonka hämärään sai hetkeksi istahtaa juomaan lämmintä glögiä tai kahvia ja nauttimaan makoisista grillimakkaroista. Vaikka oli kiireinen jouluviikko, paikalla oli lähes viisikymmentä lasta ja aikuista. Ensi vuonna tavataan taas joulupolulla.

Joulupolun päässä nautittiin glögiä, kahvia ja makkaraa.

Teksti ja kuvat: Katariina Hakkarainen-Jylhä