Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Julkaistu: 31.01.2019

Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 3. helmikuuta.
Tänä vuonna keräyksellä tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua Suomessa, esimerkiksimavustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.
Kirkon diakoniarahaston kautta tehtävällä avustuksella tuetaan myös taloudellisesti eri syistämvaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhönm paikallisseurakunnissa.
Ulkomailla keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Uutta tänä vuonna on se, että verkossa tehtävällä lahjoituksella voi tukea juuri oman seurakunnan yhteisvastuusaldoa.
Esimerkiksi Kokkolan suomalaisen seurakunnan etusivulta, (www.kokkolansuomalainenseurakunta.fi) vasemmasta alalaidasta olevasta yv-bannerista voit tehdä lahjoituksen haluamallesi summalle. Perinteisesti keräys toteutetaan lipaskeräyksenä Kokkolan marketeilla 22.–23.2. Pienemmissä seurakunnissa kerätään listoilla ovelta ovelle.
Yhteisvastuuta voit tukea myös osallistumalla lounaalle keräyksen avauspäivänä 3.2. seurakuntakeskuksen Alasalissa, Yhteisvastuukeräyksen avausmessun jälkeen.

Voit osallistua keräykseen myös puhelimitse, joko soit- tamalla tai lähettämällä tekstiviestin tai Yhteisvastuukeräyksen nettisivuilla www.yhteisvastuu.fi.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta, Suomessa ja kehitysmaissa.

60 prosenttia tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 prosenttia Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 prosenttia paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun tuhannet vapaaehtoiset lähtevät liikenteeseen keräyslippaiden ja -listojen kanssa.
Keräyksen suojelija on tasavallan presidentti ja esimiehenä tänä vuonna Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura.

Teksti: Kirkon viestintä & Mari Hautamäki