Kauneimmat Joululaulut soivat maailman lapsille

Julkaistu: 29.11.2019

Kauneimmat Joululaulut täyttävät kirkot tänä jouluna jo 47. kerran. Seurakunnat järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä yhteensä tuhansia laulutilaisuuksia. Kauneimpien Joululaulujen suojelijana toimii tänä vuonna Katri Helena.

Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroilla heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa. Niillä parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä, autetaan perheitä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä kehittämään toimeentulomahdollisuuksia. Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä oikeuksien toteutumista.

- Joululaulujen laulaminen kirkossa on suorastaan sielunhoitoa, sanoo vuoden 2019 kampanjan suojelija Katri Helena.
- Maailman lasten hätä on suuri, mutta sen edessä ei saa hyytyä. Jos saamme edes pienelle osalle heistä apua, se on merkityksellistä. Meille pieni summa on iso apu kehitysmaan lapselle. Kauneimmat Joululaulut -keräyksen tuotolla pystymme auttamaan jo suurta määrää lapsia! , hän jatkaa.

Viime vuonna Kauneimmat Joululaulut -kampanja keräsi historiansa toiseksi parhaan tuloksen, runsaat miljoona euroa.

Mesiud toivoo pääsevänsä katsomaan verkkopallopeliä

Etiopialainen Mesiud Endris, 6, on puhelias ja utelias lapsi. Hän osallistuu kolmesti viikossa Lähetysseuran tukeman toimintakeskuksen vammaisten lasten toimintaryhmään Kombolchan kaupungissa. Se antaa hänen äidilleen mahdollisuuden käydä esimerkiksi torilla.

Mesiud kertoo lempiruuakseen makaronin, ja hymyilee leveästi heti, kun joku ryhmänohjaajista tulee juttelemaan.
Televisiosta hän katselee mieluummin uutisia kuin lastenohjelmia. Hänen lempipuuhaansa on silti leikkiminen, jonka hän kertoo tulevaisuuden suunnitelmakseen. On hänellä silti yksi toinenkin toive.
- Haluan joskus päästä stadionille katsomaan verkkopallopeliä!

Etiopialainen Mesiud Endris; kuva: Virve Rissanen.

Lue lisää Kauneimmista Joululauluista täältä.

Kauneimmat Joululaulut Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa

Kauneimmat Joululaulut Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa.