Kälviän seurakunnan logon tarina

Kälviän seurakunnan logo

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien visuaalinen ilme uudistettiin keväällä 2010. Visuaalisen ilmeen luominen aloitettiin järjestämällä kesällä 2009 kutsukilpailu logojen suunnittelusta. Kilpailun voitti Johannes Kuutsa Viestintätoimisto St. Hurmos Oy. Hän on suunnittellut logosarjan ja visuaalisen ilmeen.

Seurakuntayhtymän ja jäsenseurakuntien logoissa on yhdistävänä elementtinä logon reunan muodostava kompassi. Kompassin ilmansuunnat muodostavat modernia esitystapaa käyttäen kristinuskon tärkeimmän symbolin, ristin. Kompassin symboliikka viittaa myös siihen, että usko on ihmisen oma sisäinen navigointiväline, joka ohjaa oikeaan suuntaan elämän eri tilanteissa. Englannin kielessä kompassi (compass) myös muistuttaa sanana seurakunnan ehkä tärkeimmästä arvosta eli lähimmäisen rakkaudesta ja myötätunnosta (compassion).

Tunnettu tapuli

Logon keskellä on Kälviän kirkon tunnistettavin piirre eli tapuli. Tapuli on kuvattu alaviistosta, jotta oikean tapulin näyttävyys välittyisi myös logossa. Alaviistosta kuvatussa tapulissa on kruunumaista majesteettisuutta ja kruunu on kristillisessä symboliikassa perinteinen iankaikkisen elämän vertauskuva.