Uutislistaukseen

Muistokonsertti tenorille

30.3.2022 12.51

Kälviän kirkkokuoro muistaa Esko Asujamaata Yhteisvastuun hyväksi järjestettävällä konsertilla.

Kälviän Kirkkokuoron pitkäaikainen laulaja Esko Asujamaa menehtyi yllättäen kaksi vuotta sitten. Esko oli kirkkokuorossa tuona hetkenä pisimpään laulanut laulaja, luotettava tenori ja loistava tarinoiden kertoja. Pidetyn kuorolaulajan muistoksi järjestetään nyt muistokonsertti, jonka tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykselle. Konserttiyleisö voi määritellä pääsymaksun suuruuden itse, eli tyyliin maksa, mitä jaksat.

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan erityisesti 15–19-vuotiaita nuoria, joista monet kärsivät etäopiskelun ja eristäytymisen tuomista haasteista sekä yksinäisyydestä, ahdistuksesta ja toivottomuudesta. Nuoret tarvitsevat nyt tukea ja turvallisia aikuisia arkeensa. 
Yhteisvastuukeräyksen ulkomaisena kohteena on Etelä-Sudan, jonka väkivaltaisuudet aiheuttivat vuonna 2016 Afrikan suurimman pakolaiskriisin. Kotinsa jätti yli neljä miljoonaa ihmistä, näistä valtaosa nuoria ja naisia. Monet koulut suljettiin ja lapset joutuivat töihin alaikäisinä. Kirkon kansainvälinen diakonia vie avun Afrikkaan. 
Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan myös Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoa, jonka tarve on viime viikkoina tullut varmasti kaikille selväksi Ukrainan sodan kautta.

Muistokonsertissa Kälviän Kirkkokuoro laulaa muun muassa Veli Ainalin sovittaman laulun Mun kotini taivaassa sekä Eskon suosikkeihin erityisesti kuuluneen brasilialaisen sävelmän Taas laulumme soi. 
Esko lauloi myös Kälviän Gospelkuorossa, joka esittää konsertissa Pekka Simojoen lauluja, muun muassa Alku ja loppu
Konsertissa Eskon tyttärentytär Roosa Isohanni soittaa huilua, kanttori Markku Hekkala laulaa ja pianoa soittaa Laura Alasaarela. Lisäksi lauletaan yhdessä Eskolle rakkaita virsiä ja kuullaan myös muistoja Eskosta. 
Puheosuuksista huolehtivat Timo Alatupa, Leena Jämsä ja Anne Kauppinen.

Esko Asujamaan muistokonsertti Yhteisvastuukeräyksen hyväksi
Kälviän kirkossa su 3.4. klo 19