Kaksi ihmistä keskustelemassa pöydän äärellä. Ristikoriste pöydällä.

Diakonia - tukea elämään

Onko elämä solmussa tai arjen palapelin palat hukassa? Aivan jokainen voi löytää itsensä tilanteesta, jossa ei tiedä, mitä tekisi tai mistä saisi apua.

Diakoniatoimiston vastaanotolla voi käydä puhumassa kaikenlaisissa elämäntilanteissa ja saada luottamuksellista apua ja tukea henkisissä, hengellisissä, taloudellisissa ja ihmissuhdeasioissa. Vastaanottoaikoina voi tarvitseva saada EU-ruokakasseja. Taloudellisissa kriisitilanteissa on mahdollisuus anoa myös muuta taloudellista avustusta.

Diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä, joita voi toivoa ja sopia myös puhelimitse. Perinteisesti työntekijä tekee kotikäyntejä myös pyytämättä mm. sairaiden, vanhusten ja yksinäisten luo sekä surukoteihin.

Diakoniavastaanotto koronaepidemian aikana

Diakoniatoimisto Kälviän seurakuntakodilla on toistaiseksi suljettu.
Diakoniatyöntekijä palvelee sinua puhelimitse ja sähköpostitse.
Kauppa- ja apteekkiasioiden hoitamiseen on mahdollisuus saada vapaaehtoisapua.
Ruoka-apua voi hakea diakoniatoimistosta diakoniatyöntekijän kanssa puhelimitse sovitulla ajalla, p. 050 3147 375.

Diakonia järjestää ryhmätoimintaa, monenlaisia retki- ja leiripäiviä sekä mahdollisuuden mielekkääseen vapaaehtoistyöhön.

Kälviän seurakunnan diakoniatyöntekijänä toimii diakonissa/sairaanhoitaja Leena Jämsä. Diakoniatyötä ja tapahtumia suunnittelee vastuuryhmä yhdessä työntekijän kanssa.Toteuttamisessa ovat mukana lukemattomat seurakuntalaiset. Diakoniatyöstä vastaava teologi on kirkkoherra.