Kaksi ihmistä keskustelemassa pöydän äärellä. Ristikoriste pöydällä.

Diakonia - tukea elämään

Onko elämä solmussa tai arjen palapelin palat hukassa? Aivan jokainen voi löytää itsensä tilanteesta, jossa ei tiedä, mitä tekisi tai mistä saisi apua.

Diakoniatoimiston vastaanotolla voi käydä puhumassa kaikenlaisissa elämäntilanteissa ja saada luottamuksellista apua ja tukea henkisissä, hengellisissä, taloudellisissa ja ihmissuhdeasioissa. Vastaanottoaikoina voi tarvitseva saada EU-ruokakasseja. Taloudellisissa kriisitilanteissa on mahdollisuus anoa myös muuta taloudellista avustusta.

Diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä, joita voi toivoa ja sopia myös puhelimitse. Perinteisesti työntekijä tekee kotikäyntejä myös pyytämättä mm. sairaiden, vanhusten ja yksinäisten luo sekä surukoteihin.

Diakoniavastaanotto toimii koronaepidemian aikana ajanvarauksella

Diakoniatyön kautta on tarjolla ruoka-apua, taloudellista apua kriisitilanteissa, sielunhoitoa ja keskustelutukea.
Oman tapaamisajan saat soittamalla diakoniatyöntekijälle p. 050 3147 375. Ellet saa heti yhteyttä, voit jättää soittopyynnön puhelinvastaajaan. Yhteyden saat myös sähköpostitse: leena.jamsa@evl.fi.

Diakonia järjestää ryhmätoimintaa, monenlaisia retki- ja leiripäiviä sekä mahdollisuuden mielekkääseen vapaaehtoistyöhön.

Kälviän seurakunnan diakoniatyöntekijänä toimii diakonissa/sairaanhoitaja Leena Jämsä. Diakoniatyötä ja tapahtumia suunnittelee vastuuryhmä yhdessä työntekijän kanssa.Toteuttamisessa ovat mukana lukemattomat seurakuntalaiset. Diakoniatyöstä vastaava teologi on kirkkoherra.