Tunnusteko

Oli häät. Valmistelut oli tehty, mutta tarjottava loppui kesken. Tilanne oli hankala niille, jotka siitä tiesivät.
Jotain oli tehtävä, jotta häistä ei jäisi mieleen tarjoilun epäonnistuminen.
Jeesus pelasti tilanteen. Hän muutti veden viiniksi.
Se oli jopa parempaa kuin juhlassa aiemmin tarjottu.
Ihmeellisellä teollaan Jeesus todisti jumaluutensa.
Samalla hän osoitti myötätuntonsa juhlien järjestäjiä, erityisesti vihkiparia kohtaan. Sensitiivisyys johti ensimmäiseen tunnustekoon.

Evankeliumeissa on kerrottu lähes 40 Jeesuksen tunnustekoa. Saamme tutkia ja ihmetellä niitä. Tunnustekojen kautta meille kerrotaan, että Jeesuksella on jumalallinen voima ja valta. Häneltä saamme pyytää apua kaikissa tilanteissa.
Yllättävissä tilanteissa voi syntyä vieläkin suurempi yllätys, kun Jumala auttaa odottamattomalla tavalla. Arki ja juhla voivat olla täynnä Jeesuksen Marja Kopperoinen.ihmeellistä läsnäoloa.

Marja Kopperoinen
Kokkolan suomalainen seurakunta
marja.kopperoinen@evl.fi

Sunnuntai 16.1.
Johannes 2:1-11

Viikon kolmantena päivänä vietettiin Galilean Kaanassa häitä. Jeesuksen äiti oli siellä, ja myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa kutsuttiin häihin. Viini loppui kesken, ja äiti sanoi Jeesukselle: ”Heillä ei ole viiniä.” Mutta Jeesus vastasi: ”Anna minun olla, nainen. Minun aikani ei ole vielä tullut.” Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: ”Mitä hän teille sanookin, tehkää se.”
    Siellä oli kuusi kivistä vesiastiaa juutalaisten tapojen mukaisia pesuja varten; ne olivat parin kolmen mitan vetoisia. Jeesus sanoi palvelijoille: ”Täyttäkää astiat vedellä”, ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten hän sanoi: ”Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle”, ja he veivät. Valvoja maistoi vettä: se oli muuttunut viiniksi. Toisin kuin palvelijat, jotka olivat veden astiasta ottaneet, hän ei tiennyt, mistä viini oli peräisin. Hän kutsui sulhasen luokseen ja sanoi: ”Kaikki tarjoavat ensiksi hyvän viinin ja sitten, kun vieraat alkavat juopua, huonompaa. Mutta sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti.”
    Tämä oli Jeesuksen tunnusteoista ensimmäinen, ja hän teki sen Galilean Kaanassa. Hän ilmaisi sillä kirkkautensa, ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen.