Uutislistaukseen

Piispa vihkii seitsemän uutta pappia Oulun hiippakuntaan

Yksi vihittävistä on Kälviän seurakunnan määräaikaisena seurakuntapastorina kesäkuun 12. päivä aloittava Jukka Saarenpää.

Piispa Jukka Keskitalo vihkii Oulun tuomiokirkossa sunnuntaina 12.6. klo 10 alkavassa messussa seitsemän uutta pappia Oulun hiippakuntaan. Vihkiminen tapahtuu apostolisen perinteen mukaisesti kätten päälle panemisella ja rukouksella. Tapahtumaa ovat todistamassa seurakuntaväen lisäksi vihittävien läheiset ja tulevien työseurakuntien edustajat.  
 

Seurakuntapastori Jukka Saarenpää.
Kälviän seurakunnan seurakuntapastori Jukka Saarenpää

Vihittävät saavat seuraavat viranhoitomääräykset: Miia Härkönen Keminmaan seurakuntaan, Mikko Kinnunen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen palvelukseen ja Pyhäjoen seurakuntaan, Jani Kuparinen Raahen seurakuntaan, Iina Rahkola Kalajoen seurakuntaan, Kimmo Riiheläinen Toholammin seurakuntaan, Jukka Saarenpää Kälviän seurakuntaan sekä Katariina Sjöholm Oulujoen seurakuntaan. 

Miia Härkönen odottaa innostuneena pappisvihkimystä, mutta pohtii myös pappeuden tuomaa vastuuta.  
– Tämä on koko elämän pituinen matka. Toisaalta hiippakunnan järjestämässä koulutuksessa on voinut rauhassa valmistautua tulevaan vihkimykseen. Antoisassa koulutuksessa on ollut tilaa myös omille kysymyksille, Miia Härkönen kiittelee. 
 
Kalajoen seurakunnan kirkkoherra Kari Lauri odottaa hyvillä mielin uuden papin tuloa seurakuntaansa. 
– Seurakunta on aina iloissaan siitä, kun saadaan riveihin uusi pappi. Seurakunta myös kantaa rukouksissaan uutta työntekijäänsä. Uusi työntekijä voi tuoda uutta energiaa koko työyhteisöön, Kari Lauri sanoo. 
 
Myös piispa Jukka Keskitalo on mielissään uusista, kutsumustietoisista hiippakunnan työntekijöistä. 
– Pappisvihkimykset ovat hiippakunnan ja piispankin kannalta suuria juhlahetkiä. Vihittävien joukossa on hyvä yhdistelmä nuoria, vastavalmistuneita teologeja sekä jo yhden uran tehneitä alanvaihtajia, piispa Jukka Keskitalo kuvailee. 
 
Kesäkuun pappisvihkimys on tämän vuoden toinen vihkimys. Vuoden ensimmäistä vihkimystä vietettiin 13. helmikuuta. Usein myös pyhäinpäivänä vihitään hiippakuntaan uusia pappeja.  
 
Pappisvihkimystä voi seurata suorana osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi

6.6.2022 11.14