Uutislistaukseen

Käläviän kapelli.jpg

Kälviän kirkon kesämusiikkien päätöskonsertti

20.7.2022 15.23

Kälviän kirkon kesämusiikit huipentuu Käläviän Kapellin konserttiin torstaina 21.7. klo 19.

Konserttia voisi kuvata sanalla ”osat”, sillä ohjelmassa on osia kolmesta eri konsertosta. Kapellin omat muusikot, oboisti Neea Parpala ja viulisti Sanna-Maija Erkkilä soittavat solisteina 
J. S. Bachin kaksoiskonsertossa c-molli. Bach sävelsi konserton alun perin todennäköisesti kahdelle cembalolle ja muokkasi sen myöhemmin nyt kuultavalle kokoonpanolle. 

Laura Alasaarela taas soittaa Kapellin solistina W. A. Mozartin pianokonserton n:ro 12, A-duuri ensimmäisessä osassa. Lauran alkuperäinen ammatti on eläinlääkäri, mutta hän opiskelee pianonsoittoa Centria-ammattikorkeakoulussa ja häntä on kuultu Kälviällä mm. liedpianistina. Kapelli soittaa myös A. Vivaldin musiikkia, F-duurikäyrätorvikonserton lämminsointisessa, hitaassa osassa solisteina soittavat Fiia Känsälä ja Esa Fagerholm

Luvassa on helposti kuunneltavaa ja miellyttävää musiikkia. Konsertissa myös lauletaan Kapellin kesäkonserttien tapaan useita yhteislauluja orkesterisäestyksellä, mm. Sanan anna koskettaa, Voisinpa Jeesuksestani, Päivä vain jne. 

Markku Hekkalan sairastuttua koronaan tulee konsertin johtamaan lyhyellä varoitusajalla kaustislainen kapellimestari Markus Luomala. Luomala on opiskellut Sibelius-Akatemiassa sekä orkesterinjohtoa myös Ruotsissa ja Tanskassa sekä Jorma Panulan johdolla.

Pääsymaksuna voit maksaa sen mukaan, kuin jaksat. 

Kälviän kirkon kesämusiikit to 21.7. klo 19, Kälviän kirkkossa
Käläviän Kapelli, johtaa Markus Luomala 

Solistit:
Laura Alasaarela, piano
Neea Parpala, oboe 
Sanna-Maija Erkkilä, viulu
Fiia Känsälä ja 
Esa Fagerholm, käyrätorvi

Pääsymaksu: 
Maksa sen verran, 
kuin jaksat

 

Käläviän kapelli.