Uutislistaukseen

Kälviän Kirkon Marrasmusiikit

Tarjontaa Bachista virsikirjan lisävihkoon

Kirill Kozlovski.
Cembalisti Kirill Kozlovskia kuullaan Kälviän Kirkon Marras-
musiikeissa torstaina 17.11. klo 18. Kuva: Pressikuva

Pyhäinpäivän iltana alkaa Kälviän Kirkon Marrasmusiikit -sarja jo perinteeksi muodostuneella Kiitos muistoista -tilaisuudella. 
Tänä vuonna konsertissa kuullaan Markku Hekkalan laulamina useita yksinlauluja, muun muassa Jaakko Löytyn rakastetut Kahden maan kansalainen, Tuuli työntää kulkijaa ja Käy, Herra, meitä siunaamaan. Käläviän Kapelli soittaa laulujen orkesteriosuudet. Orkesteriteoksissa solisteina soittavat huilisti Eija Nygård ja oboisti Neea Parpala. Ohjelmassa on J. S. Bachin musiikkia sekä Christoph Willibald Gluckin ihana Autuaiden sielujen karkelo
Raamatun tekstit tilaisuudessa lukee pastori Jukka Saarenpää, ja yhdessä lauletaan kaksi iankaikkisuusvirttä.

Marrasmusiikit-sarja jatkuu torstaina 17. marraskuuta, kun cembalisti Kirill Kozlovski soittaa J.S. Bachin Goldberg-muunnelmat. 
Tämä suurteos koostuu Bachin säveltämästä teemasta eli aariasta ja 30 muunnelmasta. Teos on sävelletty kaksisormioiselle cembalolle ja Bach on poikkeuksellisesti antanut tarkat ohjeet sormioiden käytöstä. Teosta esitetään harvoin kokonaan, konsertti kestää väliajan ja pystykahvien kanssa noin 1,5 tuntia. 
Kirill Kozlovski on syntynyt 1981 Mogilevissa. Hän on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemiassa, Sibelius-Akatemiassa ja Wienin Musiikkiyliopistossa. Cembalonsoittoa hän on opiskellut Novia-Ammattikorkeakoulussa sekä Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 2017 Kozlovski valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus-yksikön taiteilijakoulutuksesta. Kozlovski esiintyy soolokonsertein, kamarimuusikkona sekä liedpianistina ahkerasti. Liedoppia hän on saanut muun muassa Dietrich Fischer-Dieskaulta ja Hartmut Hölliltä.

Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosiannaa. Sitä lauletaan myös 27. marraskuuta Mikko ja Anna-Mari Österbergin kotona kyläilykonsertissa, jossa esiintyvät talon väen lisäksi muun muassa Keski-Pohjanmaan konservatorion klarinetinsoittajat.
Virsikirjan lisävihkoa ja toivevirsiä puolestaan lauletaan 29. marraskuuta Virsikahvilassa Lähimmäisen kamarilla. Tilaisuudessa myös jaetaan Suomen Kirkkomusiikkiliiton lisävihkomerkit Hopeahapsien laulajille, jotka viime talvena opiskelivat Virsikirjan lisävihon kokonaisuudessaan. 

Marrasmusiikit-sarja päättyy 2. joulukuuta, kun Sirkka-Liisa Junkkila ja Marjaana Koittola – monille tutuksi tullut duo Sirkka-Liisa ja Marjaana – konsertoivat 35 vuotta jatkuneen musisoinnin merkeissä.  Mukana ovat myös Elina ja Lauri Koittola. Marrasmusiikit-sarjan järjestävät Kälviän seurakunta ja Käläviän Kapelli. Konserttien pääsymaksu on ”maksa sen verran kuin jaksat”. 

2022-11-02 14:02:00.0