Uutislistaukseen

Kesäkonsertti soi Kälviän kirkossa

3.8.2021 09.33

Torstai-iltana Kälviän kirkossa lauletaan yhdessä ja kuullaan orkesteri- ja urkumusiikkia sekä yksinlauluja, kun Käläviän Kapelli konsertoi.

Käläviän Kapellin jousisoittajia Kälviän kirkossa johtajanaan kanttori Markku Hekkala.

Käläviän Kapelli soittaa tällä kertaa 15 soittajan vahvuisena. Konserttimestarina on Sanna-Maija Erkkilä ja Kapellia johtaa sen perustaja, Kälviän seurakunnan kanttori Markku Hekkala.

Konsertin ohjelmassa on muun muassa osia Johann Sebastian Bachin 1. orkesterisarjasta sekä ranskalaisen Alexandre Guilmantin teoksia uruille ja orkesterille. Urkuja ja orkesteria kuullaan nykyään harvoin yhdessä, vaikka 1800-luvulla tämä upeasti soiva kokoonpano oli varsin yleinen ja musiikkia sille kirjoitettiin yleisesti. 

Urkusolistina konsertissa soittaa 17-vuotias kokkolalainen urkuri Juhana Tokola. Laulusolisteina konsertissa esiintyvät Kannuksen seurakunnan kanttori Johanna Koivumaa sekä Markku Hekkala. 

Lauluohjelmisto koostuu rakastetuista hengellisistä lauluista sekä virsistä, joiden orkesterisovitukset ovat Esa Pyöriän ja Markku Hekkalan käsialaa.  
Kiitos nyt Herran, On kaunis synnyinmaamme ja muita virsiä lauletaan orkesterin säestyksellä. Esiveisaajana konsertissa on Kälviän kirkkokuoro sekä muita kälviäläisiä kuorolaulajia. 

Kesämusiikkia Kälviän kirkossa 
to 5.8. klo 19 

Kuva: Karen Hagqvist