Uutislistaukseen

Poika laulaa mikrofoniin.

Tekeekö mielesi laulaa

27.10.2021 10.46

Kälviällä treenataan laulamista ja rohkaistaan laulamaan

Kälviän seurakuntakodilla kokoonnutaan marraskuun alusta alkaen viitenä keskiviikkoiltana treenaamaan laulamista. Sarja on tarkoitettu juuri sinulle, joka et mielestäsi osaa laulaa, mutta mieli kuitenkin tekee.

Tule mukaan, jos haluat laulaa, mutta et kehtaa. Jos äänesi on kadonnut, jos joku on kommentoinut laulamistasi ikävästi, jos kurkkua kuristaa, jos ilma tuntuu loppuvan tai jokin muu asia laulamisessa tuntuu hankalalta. 
- Kukaan ei tule mestariksi muutamalla harjoituksella, mutta tarkoitus onkin avata laulamista estäviä lukkoja, edistyä pienin askelin ja nauttia laulamisesta, kertoo laulutreenejä vetävä Kälviän seurakunnan kanttori, laulunopettaja Markku Hekkala.
- Voimme myös miettiä, olisiko tarvetta perustaa säännöllisesti kokoontuva kuoro kaikille vai mikä olisi kullekin sopiva tapa harrastaa laulamista jatkossakin. 

Liikkeelle lähdetään hengityksestä, äänen syntymisestä kehossa ja puheesta. Koko ajan askarellaan laulamisen ympärillä ja tietysti myös lauletaan porukalla.
Ohjelmassa on asiaa, hengitys- ja kehoharjoituksia sekä ääntä hiljaa ja kovaa, korkealta ja matalalta. 
- Kenenkään ei tarvitse laulaa yksin, mutta halutessaan voi pyytää yksilöllistä ohjausta laulamisessa, Hekkala vinkkaa. 

Treenit ovat ilmaisia, ja  treenikerrat kestävät 45 minuuttia. Viiden kokoontumiskerran jälkeen sarja päättyy Kauneimpiin joululauluihin Kälviän kirkossa 12. joulukuuta. 
Harjoituksiin voi osallistua, vaikkei ihan joka kerta pääsisikään paikalle. 

Kuoro kaikille 

-lauluharjoitukset Kälviän seurakuntakodilla keskiviikkoisin klo 18

• 3.11. • 10.11. • 24.11. • 1.12. • 8.12.

+ Kauneimmat joululaulut su 12.12. Kälviän kirkossa