Riparinuoret järven rannalla.

Rippikoulu 2021

Rippikoulu alkaa adventtina ja jatkuu konfirmaatioon saakka. Talven mittaan on tapaamisia ja muita tilanteita, joihin rippikoululaisen kuuluu osallistua (=seurakunnan toimintaan osallistumisjakso). Rippikoululainen täyttää riparikorttia, joka tulee olla täytetty leirille tultaessa.

Rippikouluun ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu rippikouluilmoittautumislomakkeella.
Ilmoittautuminen alkaa 13.11. klo 16, ja päättyy 20.11. klo 16. Ilmoittautumislomakkeet eivät välttämättä aukea Internet Explorer -selailemalla. Kannattaa käyttää esimerkiksi Google Chrome -selainta.
Leiritoive perusteluineen tehdään ilmoittautumiskaavakkeella.

Rippikouluinfo rippikoululaisille ja vanhemmille

Rippikoululaiset kutsutaan vanhempineen messuun ensimmäisenä adventtisunnuntaina 29.11. klo 10 Kälviän kirkkoon. Messun jälkeen on rippikouluinfo. Infohetki on ohi noin klo 12.

Rippileirit 2021

Kälviän 1-ripari Majakassa, Halsualla 17.-24.6.

• Konfirmaatio la 10.7. Kälviän kirkossa
  • Leirille mahtuu 20 rippikoululaista

Kälviän 2-ripari Vasikkasaaressa, Kokkolassa 28.6.-5.7.

• Konfirmaatio su 11.7. Kälviän kirkossa
  • Leirille mahtuu 40 rippikoululaista

Lohtajan ripari Vasikkasaaressa, Kokkolassa 7.-14.6.

Ruokamaksu on 140 euroa (todelliset ruokakustannukset leirillä on n. 180 e/leiriläinen. Kälviän seurakunta maksaa erotuksen). Maksu maksetaan kesällä leirin jälkeen. Ruokamaksusta voi saada vapautuksen kirjallisella anomuksella. Seurakunta lahjoittaa rippikoululaisille Raamatun.

Tänä vuonna kälviäläiset voivat ilmoittautua myös Lohtajan seurakunnan riparille (ja toisin päin). Ilmoittautumisaika on sama kuin Kälviällekin.
Rippikoulu alkaa Lohtajan kirkossa su 29.11. klo 10. Lohtajan riparin hinta on 160 euroa.

Rippikoulun lähiopetuspäivät käydään sen seurakunnan tilanteissa, minne on ilmoittautunut rippikouluun (näitä on muutama tilanne rippikouluaikana). Riparikorttia voi täyttää omassa seurakunnassa.
Kälviän leireillä on Kälviän seurakunnan työntekijät ja isoset, Lohtajan leirillä Lohtajan seurakunnan työntekijät ja isoset.

Huom! Kun valitset sinulle sopivaa leiriä, ota huomioon leiripäivät. Huomioon otettavaa on myös se, että leiriltä ei voi olla pois esimerkiksi harrastusten takia. On mahdollista, että leiri, jolle haluat ilmoittautua, on jo täysi. Siksi on tärkeää kirjoittaa myös perustelut toiveelle. Leirin ajankohta voi muuttua, vaikka ilmoittautumisvaiheessa ehtisitkin ilmoittautua sille leirille, minne haluat. Perustelut saattavat vaikuttaa jakoperusteisiin. Leirijaon pitäisi olla valmis joulukuun aikana. Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei sovi sinulle, ota yhteyttä.

Huom! Jos haluat toivoa kaverin kanssa samalle leirille, nimeä mielellään yksi, maksimisssaan kaksi, kaveria.

Huom! Lomakkeessa on kysymyksiä myös mm. allergioista, sairauksista ja muista sellaisista asioista, joista toivomme teidän luottamuksellisesti kertovan. Toivomme, että täytätte myös ne kohdat. Seurakunta ei saa tietoja esimerkiksi koulusta tai muualta.

Ne, jotka käyvät jonkun muun kuin Kälviän seurakunnan (tai Lohtajan seurakunnan) järjestämän rippileirin, ilmoittautuvat silti Kälviän seurakunnan rippikouluun ja ovat mukana Kälviän rippikoulussa seurakuntaan osallistumisjakson ajan. Valitse silloin Rippikoulun leiriosio muualla. Jos ilmoittaudut Lohtajan leirille, sinun ei tarvitse ilmoittautua Kälviälle. Teemme rippikouluasioissa yhteistyötä.

Lue lisää konfirmaatiosta.

Jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä.

Seuraa myös näitä:
Instagram: kalviannuoriseurakunta