Katso video Kokkolan seurakuntayhtymän työntekijöistä

Työt tutuksi -juttusarjan ensimmäisessä osassa Kokkolan seurakuntayhtymän hautausmaan työntekijä-suntio Kimmo Kokkonen kertoo työstään.

Hautausmaiden kesävedet

Hautausmaiden kesävedet on suljettu.
Kaustisen kirkkomaan hautausmaalla ja Ullavan hautausmaalla kasteluvettä saa jatkuvasti huoltorakennuksen seinästä
Kälviän hautausmaalla kasteluvettä saa huoltorakennuksen luona olevasta vesisäiliöstä.
Lohtajan hautausmaalla kasteluvettä saa huoltorakennuksen yleisövessasta, joka on avoinna päivittäin kello 7-20.

Koronaviruksesta johtuvat poikkeusajan järjestelyt hautaustoimessa

Valtioneuvoston ohjeistusta noudattaakseen ja varmistaakseen työntekijöidensä säilymisen työkykyisinä, hautaustoimessa noudatetaan hautajaisjärjestelyissä seuraavia toimintaohjeita:

• Hautauksien osallistuvien määrä on pyrittävä pitämään alle 10 henkilössä. Tarvittaessa tilaisuuden voi lähettää suorana tai videoida muiden omaisten nähtäville. Tilaisuuksissa on noudatettava sopivista etäisyyksistä annettuja ohjeistuksia
  • Hautaamisissa suositaan haudalla siunaamista, pelkät siunaukset voidaan toimittaa siunauskappelissa. Hautajaisjärjestelyt tulee tapahtua viiveettä, eikä niitä voida pandemiatilanteenkaan vuoksi siirtää.
  • Mikäli omaisilla ei ole tarvittavia kantajia hautaan laskua varten, voidaan ne järjestää hautaustoimiston kautta. Hautaustoimen henkilöstö voi toimia kantajina arkipäivisin järjestettävissä siunauksissa, kuitenkin siinä tapauksessa kaikkien kantajien tulee olla seurakunnan työntekijöitä. Mikäli kantajia ei saada järjestettyä, hautaustoimen henkilökunta voi huolehtia vainajan hautaan laskemisen ennen tai jälkeen siunaamisen.