Valitsin

 

Viime sunnuntain evankeliumissa Jeesus puhuu siitä, että opetuslapset eivät valinneet Häntä, vaan Hän valitsi opetuslapset. Noita opetuslapsia odotti suuri tehtävä; ilosanoman vieminen eteenpäin Jeesuksen noustua ylös taivaaseen. Opetuslapset eivät kuitenkaan ole ainoat, jotka Taivaan Isä on huolella valinnut. Hän on valinnut nimittäin myös sinut.

Jumala on huolella luonut sinut rakkautensa kohteeksi ja käyttänyt siinä suurta viisauttaan ominaisuuksiesi mietti-miseksi. Viisaudellaan ja rakkaudellaan Hän myös valitsi lähettää ainoan poikansa Jeesuksen kuolemaan sinun puolestasi. Sen tähden, että sinä ja kaikki muut Hänen rakkaudellaan luomansa eivät jäisi synnin tähden paitsi ikuisesta elämästä Hänen luonaan.

Eräässä Pekka Simojoen laulussa lauletaan:

Emme pelkää pahaa ansaa, emme pelkää kuolemaa.  
Oomme valittua kansaa joka aina elää saa.

Hyvä ystävä, sinutkin on kutsuttu valittuun kansaan. Löydät joukon muita saman kutsun saaneita seurakunnasta. Siellä Jumala hoitaa kansaansa Juho Takalo.Sanallaan sekä kasteella ja ehtoollisella.

 

Juho Takalo
diakoniatyöntekijä
Kälviän seurakunta
juho.takalo@evl.fi

Sunnuntai 28.4.
Johannes 15:10-17

 

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
    ”Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.
    Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. Te olette ystäviäni, kun teette sen, minkä käsken teidän tehdä. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.”